maandag 12 januari 2015

Kop.

Zo. De kop is er weer af. Ik heb mijn eerste werkweek Nieuwe Stijl achter de rug. In die week heb ik geleerd dat ik echt, heus, eerlijk niet alles in twee dagen kan doen wat ik normaal in drie dagen doe. Dat is een open deur, vind ik zelf, maar blijkbaar moest ik het toch even meemaken om daar daadwerkelijk achter te komen. Ik begin mijn werkweek morgen met een planning maken hoe en wat ik een en ander aan ga pakken en over ga dragen. Waarmee ik dus al helemaal op een achterstand sta, maar hee, wat ik in die tien dagen niet ga afkrijgen, ga ik heus wel goed achterlaten. Wat zeg ik! TIEN dagen! Poe hee. Dat gaat ontzettend rap.

De kop van het sporten is er ook weer af. Wel even peentjes gezweet, maar gelukkig waaide het nogal hard en begon het ook nog een beetje te miezeren, (nooit gedacht dat ik dat nog eens 'gelukkig' zou vinden) dus ik raakte zeker niet oververhit. Maar ik weet wel dat ik dat sporten zeker vast moet houden. Het geeft een goed gevoel, zelfs nadat ik me vanmiddag niet echt fit voelde en wat rillerig werd. Jezelf een schop onder het gat geven gaat niet altijd makkelijk, maar als het je uiteindelijk lukt, kom je ook wel weer door het dalletje heen.

En omdat ik altijd met alle rages meeloop, ben ik ook gestart met het optrommelen van dit huis. Elke week iets anders en blijkbaar ben ik nogal rigide, want de planningen die ik daarvoor maak, werken wel voor mij. Afvinken en verder maar. Blijkbaar heb ik houvast nodig, en als niemand mij vertelt wat ik moet doen, zelfs ook al ben ik dat maar zelf, dan komt er dus niet veel uit. Tuurlijk is het heerlijk om in je badjas rond te rommelen tot het middaguur, maar ik word er niet vrolijker van als dat te vaak gebeurt.

En verder huppel ik natuurlijk nog lekker door mijn vrijwilligerswerk heen, waarvoor ik in februari zelfs een heuse cursus moet volgen. Ik vermoed dat ik dat een van de jongsten zal zijn, aangezien niet zo heel veel ban mijn leeftijdsgenoten tijd hebben voor vrijwilligerswerk. Hoewel, met al die ontslag-golven weet je het ook niet natuurlijk.

En last but not least ben ik begonnen met een miniprojectje op creatief gebied. Mijn afscheid laat ik natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en ik ga een soort van goodiebag-je maken voor al mijn teamleden. Maar omdat ik graag voor een dubbeltje op de eerste rij zit en de rest in de spaarpot doe, moet het allemaal lowbudget en stroop ik de kringloopwinkels af. Eindelijk maak ik nu gebruik van de gave porseleinstiften die al een tijdje in de la lagen te verstoffen.

Oftewel: ik vermaak mij vooralsnog prima, dank u!

4 opmerkingen:

 1. Top bezig jij. En jeetje, tien dagen, da's niks ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blij om te horen c.q. lezen! That's the spirit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, goed bezig, hoor! Die bekers zien er op de foto's al gaaf uit. Al zo een leuk en lief idee, de goodiebag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je zal je nog verbazen over hoeveel leeftijdgenoten, jonger en ouder ... kortom van alles wat je bij je vrijwilligerswerk aan gaat treffen. Ik deed na de zomer een extra cursus en ik denk dat daar maar 2 pensionada's bij waren, voor de rest zat 80% werkeloos thuis maar wilde wel nuttig zijn en die andere paar waren vrijwilligers-met-baan maar die waren duidelijk in de minderheid.

  BeantwoordenVerwijderen