woensdag 3 februari 2016

Tijd

Gisteren haalde mijn zoon zijn rijbewijs. In één keer. Petje af.

Morgen krijg ik uitslag van de opleiding. Ik verwacht een herkansinkje hier en daar. Prima, had ik verwacht, gezien de hectische periode waarin ik afstudeerde; midden in de periode dat mijn moeder haar slechte uitslagen kreeg. Gelukkig waren er ook goede berichten: Geen uitzaaiingen, behandeling mogelijk.

Vandaag hoorde ik dat de man van een klasgenoot afgelopen maandag overleed. Hij was al langere tijd ziek, mijn gedachten zijn bij haar en de haren.

Vandaag ontdekte ik een foutje die ik heb gemaakt op mijn werk, toen ik een week in deze functie aan de slag was. Waarschijnlijk heb ik deze zelfde fout vaker gemaakt in die periode, omdat ik niet wist dat het een fout wàs. Even nazoeken maar. jammer, maar niet meer dan dat.

Afgelopen zondag vierde ik mijn 45e verjaardag. Say whaaaat! Nah, zie je niks van.

Aanstaande maandag heb ik een sollicitatiegesprek. Want een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Zeker als je niet weet of je contract wordt verlengd.

Mijn moeder verblijft vandaag alweer een week in het ziekenhuis vanwege complicaties. Haar toestand is redelijk stabiel nu, longontsteking en nierfalen met als gevolg beginnende uitdroging zijn onder controle. Maar voor de gezelligheid houden ze haar ook niet.

Afgelopen maandag werd ik wakker toen de Prins op het Witte Paard de echtelijke sponde betrad. Hij deed nog wel zo zachtjes. Ik zat midden in een droom waar ik heel ingewikkelde taken uitvoerde, zoals watjes in heel kleine plastic bekertjes frutten. In mijn droom waren de watjes PGB-gelden. Ok, binnen een half jaar verwarde dromen hebben over je werk, lijkt mij persoonlijk een wat zorgwekkende situatie.

Ik merk dat het fulltime werken zijn tol een beetje begint te eisen. Ik ben er  niet voor in de wieg gelegd. Op mijn vrije dagen ben ik aan het poetsen. Wat niet erg is, en hoognodig. Van de hulp hadden we al afscheid genomen toen ik mijn baan kwijtraakte. Prins doet wat ie kan, maar heeft een selectief zich wat het huishouden betreft. Helemaal niet erg.

Ik heb gewoon een extra dag nodig waarop ik kan neuspeuteren, een beetje aan klooi in huis, of gewoon een boek lees. Of een vaasje anders zet. Of het complete interieur om gooi. Of de stad inga en daar een hele middag weg-gengel*. Of begin met een prestigieus haak-project, die ik niet afmaak. Of een hele middag of avond Youtube afstruin, blogjes lees, vlogjes bekijk en plogjes naloop.

Ik doe dat soort dingen nog wel, maar te weinig. En ik voel mijn lontje wat korter worden. En mijn nek & schouders strakker. Maar: april is in zicht! Einde contract of niet; ik ga het niet meer doen, full time. Zo. Dat lucht op. :-)
Gengelen: Doelloos slenteren

6 opmerkingen:

 1. Heftige periode dus! Ik wil hetzelfde als jij maar moet nog "even" een beetje verder studeren, daarna komt er ruimte en lever ik met liefde een dag in, liefst 2 zelfs. Tot die tijd ren ik met regelmaat mijn bouwvallige lijf voorbij vrees ik. Laat ff weten wat de uitslag is, ik duim mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slimme beslissing! Ik trek het ook niet, fulltime. Met die nek en dat lontje ook.
  Nog gefeliciteerd!!*smak* Ook met je zoons rijbewijs, wat een prestatie.
  En shit van je moeder, fingers crossed hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog van harte, is je inderdaad niet aan te zien haha (jasses, ik ben bijna 10 jaar ouder ....) Wat goed van je zoon! Weer een mijlpaal .... Ik hoop dat je moeder snel opknapt en weer naar huis mag. Verder word ik alleen al moe als ik lees wat jij allemaal doet, pffff, ik heb nog niet een kwart van jouw energie .....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig dat je zoon in een keer zijn rijbewijs heeft gehaald! En jij ook natuurlijk gefeliciteerd met het afronden van je opleiding, herkansinkje of niet. Oh, en je verjaardag, daar moeten we ook nog even aandacht aan schenken :) Túúúúúúrlijk zie je er niks van.
  Fulltime werken zou ook niets voor mij zijn. Het schuldgevoel daarover heb ik allang aan de kant gezet, want ik ben hier thuis wel de zorgende, de hondenuitlatende, de kokende, de huishoudende, enz. Toen man werkloos was (ja wás, hiep, hiep, hoera, hier ook één aan het werk), deed hij nog niet veel. Dus laat mij maar deeltijd werken. De dagen blijven vol genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow gefeliciteerd met je zoon!
  Ik heb bewondering voor je hoor! Maar genoeg is genoeg he. Ik hoop voor je dat je leven snel weer een beetje in rustiger vaarwater komt. En als het zover is dan wil ik graag een keertje met je afspreken. Gewoon lekker samen neuspeuteren! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met het rijbewijs van zoonlief. Ik wens hem vele veilige kilometers. En ook nog van harte met je verjaardag.

  Wat was de uitslag van de opleiding?

  Sterkte met alles. En pffft, ik zou er ook niet aan moeten denken: full time werken.

  BeantwoordenVerwijderen