dinsdag 1 mei 2012

Wat heb je nu geleerd, Spelende Vrouw?

Jahaa. Het was een enorm succes, die lurkdag. Maar, maakt niet uit, ik zal niet bij Pauw en Witteman ten tonele te hoeven verschijnen, of honderden boeken moeten signeren, en dat geeft ook een rustig gevoel. Ik heb in ieder geval geleerd dat ik niet moet vissen. Bedankt voor deze wijze les!

Wat heb ik nog meer geleerd deze afgelopen week?
Ik heb geleerd dat:
- Ik niet moet zeuren over leren en alles wat daar mee te maken heeft (of zou kúnnen hebben) tegen een examenkandidaat.
- Ik moet niet 'gezellig met Oudste en zijn vriendje gaan zitten kletsen'. Niet dat dat niet leuk was, maar het voelt ineens zo naar aan als het vriendje weer weg is en Oudste weer in zijn gewone doen is. Standje examenvrees, dus.
- Ik moet niet denken dat ik een dag nadat ik samen met Oudste heb opgepast zonder bloedvergieten of andere verwondingen, ook maar iets kan zeggen dat naar kritiek zou kúnnen rieken. Oudste is dan meteen drie uur het huis uit. (Tenzij ik wat qualitytime met Prins wil, maar daar heb ik in principe gelegenheid genoeg voor)
- Ik moet niet denken dat ik goed ben met apparaten, want dat ben ik niet. Beeld-telefoons die tot op dat moment prima functioneerden, slaan op hol. Zelfs hele benzinepompen slaan lam onder mijn handen. (Alsmede laptops, mobiele telefoons en strijkijzers)
- Wat voor mij logisch is, hoeft niet per definitie ook zo te zijn voor mijn teamgenoten. Dus moet ik wat meer geduld aan den dag leggen om dat duidelijk te maken.
- Ik moet -als ik een feestje geef- driedubbel keer checken of ik écht niémand ben vergeten. anders kom ik daar zes dagen voor die tijd (= gisteren) pas achter, en dat is niet leuk. Voor geen van de partijen.
- Ik moet niet dromen over mijn werk. (ik zocht een mail die ik van een teamlid ontving, maar die dus helemaal nooit bestaan heeft.) Het schendt mijn geloofwaardigheid.
- Ik moet niet een dikke dut gaan doen aan het begin van de avond. Het garandeert een stuk of 5 keer wakker worden in de nacht die volgt.
- Ik moet niet overmoedig na 'Superlasser' denken dat ik een spelletje Wordfeud wel eventjes zal spelen met medebloggers. Ik word finaal onderuit gehaald. (En ze lijken nog wel zo áárdig, die dames...)
- Ik moet niet denken dat ik 'even' een simpel grijs vestje + schoenen kan scoren als ik ga winkelen. Simpel was wel heel simpel ("Wij noemen dat basic", zei de vekoper) en niet simpel was too much bij mijn hippe jurk. Nou ja, dan maar gewoon online mijn vestje besteld bij mijn favoriete web-grutter. En die schoenen koop ik donderdag wel even. Alleen. (hoop ik)
- Ik hoef mij niet te schamen dat ik -voor het eerst in mijn leven, maar echt- figuurcorrigerend ondergoed heb aangeschaft. Dat zei de Hema-dame tenminste: één van de meest verkochte artikelen. (En ik hoef onze gasten zaterdag niet bloot te stellen aan mijn Lillende Vleesch.) Want tricot kleedt nu niet bepaald af.

Ging er dan helemaal niets goed deze week..? Ja hoor, heel veel zelfs. Maar daar over misschien later meer. Voor nu wel weer even genoeg geraaskal.


7 opmerkingen:

 1. Het typische van Blogland is dat je een beetje moet netwerken wil je ook eens iets terug krijgen. Soms is het 1 groot kinderfeestje: als ik bij jou kom, mag jij bij mij komen. Of zoiets. Dus lieve Evelyn: méér netwerken ;) Das de tip van vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat superlasser legde je niet tegen mij wel? Enne, ik ben best aardrig meestal. Verder leek het me een heel productieve week, qua leermomenten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn hè, al die leer-momentjes...
  Alleen jammer dat je nu dus ook al aan de wurg-hemdjes moet wil je er nog een béétje strak uitzien.. Ik weiger om die hemdjes aan te schaffen, ik heb 1 wurgbroek liggen en die krult steeds omlaag zodat m'n maag, voor m'n gevoel, nog hoger zit dan m'n longen - dus die trek ik ookalnietmeer aan. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net in 1 spelletje twee keer een woord met 7 letters, helaas niet door mij maar door een andere heel aardige medeblogster :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij mij deed het tankstation het niet meer!! Terwijl het mens in de auto voor mij nog wel gewoon kon tanken.... Na meerdere goedbedoelde goede adviezen van de heer op leeftijd achter mij de moed opgegeven en ergens anders gaan staan. Gelukkig kon de meneer achter mij ook niet tanken! Lag dus of niet mij of ik heb 'm kapotgemaakt. :) Had ik trouwens al eens bij jou gereageerd? Zoniet, dan ben ik bij deze ontlurkt! Wel 2 dagen te laat, hoop dat je dat niet erg vindt.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou zeg wat heb jij een boel geleerd ... en dat allemaal in één week. Raaskal vooral door want of ik nou lurk of reageer, je blogjes hebben (voor mij dan toch) hoog smiley-niveau en da's ff nodig daar bij mij thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blijkbaar ging ik jou volgen en had je daarvoor de lurk-dag blog geschreven. Ik had hem dus helemaal gemist, wat je altijd te zien krijgt als iemand een nieuwe blog er neer zet. Dus bijna een week verder wil ik toch zeggen dat ik een halve lurker ben, half omdat ik net pas je blog ontdekt had.

  Of ik in de toekomst een lurker ben of niet weet ik nu nog niks over te zeggen. Je blog blijf ik in ieder geval volgen.

  BeantwoordenVerwijderen