vrijdag 16 november 2012

Ik heb een monster in huis gehaald.

Want ja. Die iPad he.. Erg leuk en zo, maar het is voor een gadget-sucker zoals ik natuurlijk zeer gevaarlijk. Ik ontdek steeds meer handigheidjes, zoals bijvoorbeeld EvernoteGorilla fitnessSkitch en allerhande Lifehacking goeroes waartoe ik mij zeer, zeer aangesproken voel. En dan heb ik het nog niet eens over het gebruik van de agenda, de timer en het alarm op de iPad, waar ik ook al zeer regelmatig gebruik van heb gemaakt.

Maar ja. Al die progjes zijn allemaal super, maar vragen wel enige handigheid. Handigheid die ik mij natuurlijk eerst helemaal eigen moet maken, voordat ik inderdaad een flitsend en zeer georganiseerd leven kan gaan leiden.


Tot de dag dat het zover is, ben ik mijn ongeorganiseerde zelf, maar dan in het kwadraat. Zo had ik vandaag bedacht dat ik eindelijk het knapzakjesproject ging afronden. Daar was ik mee gestart in september, maar toen kwam er vrij onverwachts een stagiaire ons team versterken, en om de een of andere reden worden de dingen die ik er in wilde stoppen per zes verkocht. En met de stagiaire erbij, bestond ons team tijdelijk uit 13 personen. En omdat ik ook nog eens een softie ben, besloot ik het uitreiken van de knapzakjes uit te stellen tot zij weer vertrokken was. Beetje vervelend voor haar om er niet eentje te krijgen. Ook al was ze maar tien weken aanwezig. Vandaag is ze voor het laatst, en ik had me voorgenomen om aanstaande donderdag de zakjes te introduceren. Wat ik ook ga doen, alleen is er alsnog een vast teamlid bijgekomen en staat de teller nu ook op 13 teamleden, en ik. Dus ga ik morgen maar naar Zeeman om 6 zakdoeken te kopen, waarvan ik er dus 5 overhou. Vorige week kocht ik al 6 medailles. Maar die andere 5 komen vast nog wel van pas met de sinterklaassurprises.
Goed, ik dwaal af.
Resultaat van vandaag is dat ik 12,5 knapzakjes af heb. Dat klinkt best productief, maar is het niet. Ik had het meeste voorwerk al gedaan, namelijk. Ik maakte wel vandaag de kaartjes af die aan de zakjes komen, en ja, dat geeft een enorme puinhoop. Waarna ik dus totaal geen zin heb om dat allemaal weer op te moeten ruimen.

Al met al heeft het maken van de kaartjes misschien twee uur in beslag genomen. Op die hele vrije dag. Wat heb ik dan in de resterende tijd gedaan? Jawohl: iPadden. En kopjes koffie drinken. Zelfs het brood ophalen bij de bakker heb ik uitbesteed aan Jongste. Pffft. 

Ik vond meer en meer handigheidjes vond om je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Ha. Haha.

Maar ondertussen heb ik mijn hele vrije dag vergupt aan dat iPadden. Ik heb er nondeju een zere nek en rug van. Want ergonomisch zijn die dingen natuurlijk een ramp. Als je er de hele dag zo'n beetje mee in de weer bent.

Om stelling te maken en te bewijzen dat ik heus niet zo'n slechte huisvrouw ben als dat het vandaag leek, besloot ik om midden in de puinhopen de vrijdagse frietdag om te dopen tot vrijdagse Huisgemaakte Frietdag. We hadden namelijk nogal een overschot aan aardappelen. Schillen, snijden, voorbakken en afbakken. Een tijdrovend klusje. Maar heerlijk. Met als gevolg dat ik dus nu nog steeds tussen mijn eigen veroorzaakte puinhopen zit. 

Maar gelukkig ben ik nu wel helemaal op de hoogte van de meest efficiënte manier van werken.

7 opmerkingen:

 1. En om die reden wil ik er geen eentje. Weet je hoeveel uur per dag ik online ben? Ik denk met zo'n pad, dat het hek helemaal van de dam is.

  Zelfgebakken friet? Lekker :) Moet ik ook weer eens doen.

  Als ik me van mijn laptop kan distantiëren dan hè?

  Zucht.

  Goed weekend daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zat vaak achter de laptop, maar ben 1 met m'n i-pad ......,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Jee, voorlopig maar geen I-pad....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, kijk, als er tegenover al die tijd op de i-pad huisgemaakte friet staat, dan is het allemaal niet zo erg. Uitstekend opgelost ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik mijn tablet eigenlijk alleen nog maar om te wordfeuten en te internetten. Dus dat valt reuze mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh lekker zeg, zelfgemaakte friet. Dat is lang geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog meer uren Ipadden dan Laptoppen, hmm ... die moet dan toch maar niet onder de boom vrees ik!

  BeantwoordenVerwijderen