zondag 24 augustus 2014

Na regen komt zonneschijn.

Ach ja. Ik had het zelf al aangegeven, maar toch vond men van P&O dat het beter was dat ik in gesprek moest gaan met iemand van het voor een hele bom duiten door hen ingehuurde outplacementbureau. Want ja, ik had wel een plan bedacht zelf sterker: ik was er al een half jaar geleden mee begonnen te bedenken, maar ja, mijn blik was wel wat nauw. Want ik had al zo'n vastomlijnd plan. En dat paste niet binnen het plaatje zoals De Stichting had geschetst.

Ok, ok, ik ben de rotste niet. Ik sta in principe helemaal open voor wat betreft mijn werkgerelateerde toekomst. Wat moet ik daar voor doen? Nou, heel simpel: een mailtje sturen naar Meneer X van P&O. Die zal je dan aanmelden bij het outplacementbureau. Mooi. 6 juni stuurde ik een mail naar meneer X. Uiteraard was Baas (directe leidinggevende) op de hoogte van mijn wensen en van mijn acties. Op 21 juni had ik nog niets gehoord van meneer X. Ik waagde er een mailtje aan. "Jaja, je verzoek is ingediend. Relax, het is vakantietijd, ook bij de outplacementbureau's. Mevrouw Y. Van P&O zou onze locatie op 3 juli met een bezoek vereren. Ik mailde haar: Zeg mevrouw Y, als je toch hier bent, heb je dan tijd om even met mij te praten over mijn werkgerelateerde toekomst? Jazeker had ze dat. Mooi man! We spraken elkaar op 7 juli. Een prettige dame, een goed gesprek. In dat gesprek gaf ze dus aan te vinden dat ik die nauwe blik had. Ok, maar ik had mij dus al aangemeld bij meneer X. Maar ik had nog niets gehoord. Ben ik te ongedurig, of duurt het best wel lang? Ze was het met me eens dat het best wel lang duurde. Want vakantieperiode of niet, dat outplacementbureau is bij ons in dienst, en moet maar eens laten zien wat ze in huis heeft. We sprake af dat ik het een kans zou geven tot de week voor mijn vakantie, en dan verdere actie zou ondernemen. Prima.

Het werd 21 juli. Een maandag. En omdat het nu eenmaal de week voor mijn vakantie was, was de eerste actie van de dag een mailtje sturen naar meneer X. Waarop ik bijna per omgaande antwoord kreeg: ik het je mail doorgestuurd naar het outplacementbureau. Tja. Had je dat al niet eerder gedaan, meneer X? Maar goed, ik ben niet de beroerdste. Maar sprak wel met mezelf af dat ik tot donderdag 24 juli zou wachten. Als ik dan nog niets had gehoord, zou ik zélf contact gaan opnemen met het outplacementbureau.

Donderdag 24 juli: ik had nog niets gehoord. Dus ik zoek het algemene nummer van het outplacementbureau. "Dag mevrouw.  Wat is uw sofinummer? Oh, dat kan ik niet vinden in het systeem. Wat is uw naam? Nee, die komt ook niet voor in ons systeem. Uw mailadres? Nee, ook niet. Met stoom uit mijn oren geef ik mijn mobiele nummer, met de belofte van de -overigens aardige- dame dat ik die zelfde dag nog gebeld zou worden. Wat ook is gebeurd, maar jammer genoeg was ik toen in de auto op weg naar huis om mijn bijnavakantie, nog maar een half dagje te vieren, en niet bereikbaar. De volgende ochtend heb ik terug gebeld, en een afspraak gemaakt. Die afspraak was afgelopen vrijdagochtend. Want ja, hee, ik heb eerst vakantie en ik het eigenlijk he-le-maal geen zin om alleen al de naam van de stichting in mijn gedachten te laten binnen dringen tijdens deze vrije weken, laat staan hem ook nog uitspreken.

Het was een zeer, zéér inspirerend gesprek. De dame in kwestie en ik hadden een absolute klik. Wat een leuk wijf was dat. Gaande het gesprek kwamen we er achter dat we in hetzelfde Dorp wonen, wat zeg ik? Hemelsbreed nog geen kilometer van elkaar. We komen uit hetzelfde bouwjaar, dat schept ook een band. Haar verslag was prettig om te lezen, eind van de middag. Ik citeer een gedeelte van haar conclusie:

Visie coach op doelstelling:
Kandidate heeft meerdere mogelijkheden, en kijkt ook met open vizier naar buiten de stichting, en buiten de branche. Het huppeldepupvak trekt, de opleiding wordt overwogen en er zijn gedachten richting zelfstandig ondernemerschap. De vooruitzichten in deze branche lijken positief, en de opleiding en het werk zouden mooi aansluiten op zowel haar eerder gevolgde opleidingen, als werkervaring, interesses en persoonlijkheid. Ik adviseer haar dan ook van harte om deze wens nader te onderzoeken, en erover met werkgever in gesprek te gaan om te zien of er mogelijkheden zijn om werkgever te laten participeren in een nieuwe toekomst, als deze niet binnen De Stichting meer ligt.

En aan het eind van het gesprek zei ze: " Misschien is mijn baan niet jouw droombaan. Maar ik zou je willen aanraden om onze vacatures in de gaten te houden. Want ik geef je een goede kans dat je hier ook uitstekend zou kunnen werken. Voeg me toe op LinkedIn, dan heb je alvast een connectie. En weet je? Daarvan kreeg ik gewoon tranen in mijn ogen. Echt.

Soms ist leven zo kleute. Maar soms ist leven ook zo mooi.

Maar wel jammer dat zij bij De Stichting mij niet direct konden volgen in mijn ideeën. Wordt vervolgd. Hoop ik.6 opmerkingen:

 1. Klinkt goed joh! En je wil niet weten hoe vaak een collegaatje van mij (van een andere "beevee" maar in hetzelfde pand als waar ik mijn bureaustoel heb) boze telefoontjes krijgt van werknemers die de toezegging hebben gehad dat er traject opgestart gaat worden en collegaatje nog niet eens een aanmelding van de werkgever heeft gehad; aan de lopende band zeg maar ... dus waar iedereen die dit blogje leest met een huh-hoe-kan-dit-nou manier zal lezen, had ik gelijk zoiets van uhhuh-zo-gaat-dat-inderdaad :)

  En volgens mij komt er inderdaad groei in de markt waarin die dame die het helemaal snapte werkzaam is, gaat nog niet hard maar ik zie wat bewegen! Succes om nu de Stichting ook eens in beweging (en dan vooral in jouw richting) te laten komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben nu ook wel erg benieuwd hoe dit vervolgd gaat worden.
  Wens je in elk geval sterkte en succes om de wensen die je hebt zoveel
  mogelijk in vervulling te zien gaan.
  Deze verandering gaat vast iets moois voor je opleveren ..

  Hartelijke groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat er ook mensen zijn die wél in je geloven en zelfs met je meedenken over je toekomst, toch maar mooi een positieve draai wat ik hier lees :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte jij, het hele traject zal nog voor veel meer irritaties en emoties gaan zorgen, ben ik bang :(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou het zijn dan wel weer spannende tijden, succes!

  BeantwoordenVerwijderen