zondag 17 augustus 2014

Vandaag

Buiten mijn raam
Waait het behoorlijk. Het is woest weer. En hoewel het wel droog is, vind ik het weer om binnen te blijven. Met alle drie de liefste mannen in mijn leven onder handbereik. Allemaal in de Lazy SundayAfternoon-modus met bijbehorende kledingvoorschriften. Ik ben sloom & loom, en een heel klein beetje verdrietig dat de vakantie voorbij is. Dus dat mag best.

Ik denk
steeds dat ik 'Later Als Ik Groot Ben'eindelijk wel een keer bereikt heb. Maar telkens weer kom ik dingen tegen waar ik geen raad mee weet. En besef ik: Hoe wijzer ik word, hoe meer ik besef hoe weinig ik eigenlijk weet. (Ja, soms gaat het diep)Soms word je enorm teleurgesteld door mensen, ik weet het wel, maar toch raakt het me steeds weer. En als je bloedje van kindje daar ook door geraakt wordt en er een hoop tranen en snot bij komen kijken, is dat niet ok. 


Ik ben dankbaar
dat wij allen nog steeds gezond van lijf en leden zijn. 
En dat ik het komende half jaar nog werk heb. Want daarna ist voorbij. Tenminste, deze baan dan. 
En dat ik het lef heb gehad om eindelijk weer iets sport-achtigs op te pakken. Het is buiten en het is niet heel erg afmattend, maar het doet wel iets, merk ik. Goed begin.


In de keuken
 is het echt 'mijn plek'. Ik kan er zo heerlijk zitten, ik voel er mij zo thuis. Neen, niet achter het fornuis, want ik ben niet gezegend met een Kook-gen. En als ik zo om me heen kijk, ishet er ook een behoorlijke bende, maar als ik met kwaad zou maken (ik zei áls) was alles in een kwartiertje weer strak.
Wel moet ik vandaag nog aan de gang om een Gezond Brood te bakken, aangezien Het Werk morgen weer aan de orde van de dag is.

Ik draag
vandaag dus mijn LazySundayAfternoonOutfit, met niets dan tricot en katoen. Wat een genot, die lange zwarte tricot rok van de Hema! Ik zou er wel in kunnen wonen denk ik.

Ik maak
niet zo veel op dit moment. Het haken aan mijn deken ligt helemaal stil, maar ga ik wel weer oppakken binnenkort. Denk ik. Ik ga straks nog wel notenmuesli en een kaas/preibrood maken. Van de week maakte ik een spagettitaart. Ik was er wat sceptisch over, maar hij is goed te hachelen. En makkelijk mee te nemen voor de lunch.

Ik ga
Vanaf morgen beginnen met de afbraak van mijn eigen functie. Ik moet 'eruit', en iemand moet het doen, dus al mijn (en mijn collega zijn) taken moeten in kaart gebracht worden en worden verdeeld onder het blijvende team. Niet leuk, maar wat moet dat moet.

Ik vraag me af
of het outplacementtraject waar ik aanstaande vrijdag mee ga starten, mij goede dingen zal brengen. Aan de ene kant bruis ik van de inspiratie van wat ik 'allemaal' voor de kost zal gaan doen als mijn functie dan echt is beëindigd, maar aan de andere kant ben ik ook een beetje huiverig. Zijn er nog banen voor mij? Ben ik al te oud? Moet ik voor mezelf beginnen? Maar hoe dan? 

Ik lees
 op dit moment vooral in een kookboek, gericht op inname van minder koolhydraten. Ja, ik loop mee met de massa. Ben altijd een beetje een meeloper geweest. Verder heb ik net De Kraamhulp van Esther Verhoef uit. Aanrader!

Ik hoop
dat ik ook na de vakantie mijn motivatie op het werk kan vasthouden. Ik weet nu ongeveer een half jaar dat ik er uit moet, en daar heb ik als ik aan het werk ben, eigenlijk geen last van. Het is meer dat ik ga malen als ik vrij ben. Ik heb een ontzettend leuke baan, en ik hoop echt dat ik het tot een goed einde kan brengen. Zonder zuur te worden, voor die tijd. Want dat zuigt. Big time.

Ik kijk uit naar
mijn volgende week vrij. Ik begin morgen na de vakantie met het plannen van een vrije week, zo ergens in september. Overuren die op moeten. En dan heb ik  nog een week verlof staan. Heerlijk. Het 
leukste van een baan hebben is dat je ook vakantie hebt! Nou ja, niet het leukste maar wel een van de fijne dingen in 't leven.

Ik leer
een aantal harde lessen, de laatste tijd. Op werkgebied, maar ook in mijn directe omgeving. Maar: zonder wrijving geen glans. Denk ik. En: het brengt andere mensen dichterbij. Wat fijn is.

Rond het huis
is er nog steeds wel e.e.a aan onderhoud toe. Maar de uit de kluiten gewassen buxushaag is verwijderd en daar komt nu een eigenst getimmerd tuinhekje. Tja. Living on the edge, wij.

Ik prakkiseer
hoe het volgend jaar verder zal verlopen. Zonder werk, en dan? Ik ben er van overtuigd dat er vast wel ergens een deur open gaat nu deze deur voor mijn neus wordt dicht geslagen, maar het ongewisse vind ik niet zo heel fijn.

Een favoriete quote voor vandaag
No guts, no glory.

Één van mijn favoriete dingen is
een lazy sunday afternoon doorbrengen met al mijn mannen om mij henen. En dan aan het eind van de dag even knallen en de hele pleurisbende aan de kant hebben. Fris en klaar voor een nieuwe week.

Een paar plannen voor de rest van de week
 -een moeilijke mail schrijven en ook versturen als het even kan
-een week vrij plannen in september
- een weekend weg boeken met een vriendin in oktober
- twee keer sporten
- op ziekenbezoek bij een vriendin die geopereerd wordt3 opmerkingen:

 1. Dat was even een verrassing, een blogbericht van jou :-)
  Gezellig, zo'n luie zondag met je mannen, hier momenteel 2 van de 4 aanwezig. Nou ja, aanwezig: nog ergens in dromenland. De andere 2 hard aan het werk met werk en studie (herexamen).
  Vervelend van je baan, ik hoop dat je snel een nieuwe en bij je passende uitdaging vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je sterkte toe, deze week. Op werkgebied, want dat zal best wel pittig worden. En op WF natuurlijk, as always ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou Evelyn, da's een behoorlijke keek-op-de-week. Ik vind je wel ongelofelijk stoer (maar volgens mij zit dat in het aard van jouw beestje) dat je gewoon meewerkt aan de afbraak van je eigen functie. Hoe moeilijk zal dat zijn als je met zoveel plezier je werk doet. Ik duim met je mee dat als je deze deur dicht doet, er een nog 'mooiere deur' voor je open gaat! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen