zondag 4 juli 2010

Kriebels

Nu ik al meer dan een jaar geleden ben afgestudeerd, en dus niets méér om handen heb dan mijn werk (Nou ja, twee alles van zich afsmijtende zoons en de was, de poets, koken, strijken, ramen lappen en meer van dat soort Nuttige Bezigheden), en ik helemaal ben uitgebuikt na drie-en-een-half jaar buffelen, wordt het tijd dat ik op zoek ga naar een hobby. Een HOBBY? Ja.

Het is echt niet zo dat ik mij verveel, hoor. Maar ik moet zeggen dat ik van al dat lezen dat ik doe (heerlijk onder de parasol, met een glaasje prik/wijntje/biertje/ kop koffie) zo langzamerhand bijna eelt op mijn kont begin te ontwikkelen. Om de ledigheid te compenseren, probeer ik wel 2 à 3 keer per week naar de sportschool te gaan, maar toch... er ontbreekt iets in mijn leven.

Rond pasen heb ik op internet wat creatieve styropor eieren gevonden en deze ook gemaakt. Leuk om te doen, leuk om naar de te kijken en leuk om weg te geven (natuurlijk geen foto's van gemaakt). Toen ik op het werk van locatie wisselde, heb ik voor al mijn achterblijvende collega's een lavendelzakje gemaakt, met zelfgeplukte en gedroogde lavendel uit eigen tuin er in. De zakjes zelf waren van een oud laken, met daar op een afbeelding van internet geplukt, geprint op transfer-papier en op de zakjes gestreken. Al zeg ik het zelf: 'tZag er leuk uit en werd met veel genoegen ontvangen.

Nou, tot zover mijn creatieve geschiedenis van de laatste tijd.

Vroeger, toen de jongens het nog niet kon schelen wat ik ze aan trok, maakte ik veel kleren voor hen. Met als klap op de vuurpijl een ingewikkelde winterjas voor Jongste, die hij twee jaar met veel verve heeft gedragen en die goed zat, er leuk uit zag, en ook nog eens niet zomaar uit elkaar viel. Toen een paar jaar later op de basisschool een groot ridder- & jonkvrouwenfeest werd gehouden, heb ik samen met schoonmoeder-lief twee ridderpakken gefabriceerd.Ziet er niet gek uit, toch? Nu wil ik weer terug naar dat creërende, dat scheppende. Maar. Waar begin ik, he? De jongens hoef ik niet meer met zelfgemaakte kleren aan te komen. Ik heb begin dit jaar wel een jurk en een truitje gefabriceerd voor mezelf, maar om de één of andere reden draag ik die helemaal niet. Er ligt nog een mooie lap paarse wolvilt te wachten om in een herfstjas getoverd te worden, maar het begin komt niet. (Trouwens welke idioot gaat daar nu met deze temperaturen mee aan de slag??!)

Maar nu moet het maar eens gebeuren. Gisteren heb ik bij de bieb weer eens twee Knip's gehaald, en morgenvroeg ga ik eens een kijkje nemen op de stoffenmarkt. Misschien krijg ik wel weer inspiratie..!

1 opmerking:

  1. Nou, ik vind lezen anders een heel toffe hobby! Enne, ik lees ook terwijl ik op de hometrainer zit, dus sla dan ook nog 'ns twee vliegen in één klap.

    BeantwoordenVerwijderen