zaterdag 14 augustus 2010

Holiday's over


Al bijna een week zijn we weer terug van de camping. Mooie plekjes genoeg in Nederland, en we hadden niet echt zin om heul lang te rijden. Dat hebben we dus ook niet gedaan: een uur en een kwartier deden we er over. Nu ben ik diep in mijn hart niet echt een campingmens. Ik ben eigenlijk een luxepoppetje die graag een bubbelbad en ander sanitair voor zich zelf wil hebben. Op de meeste campings is dit niet het geval. Dan mag je bij wijze van spreken al blij zijn als er pleepapier op het toilet hangt. Maar goed: De jongens vinden het fantastisch om te kamperen, dus zal ik maar weer geen spelbreker zijn. Straks, als de jongens niet meer mee willen op vakantie (heeeel straks!) dan gaan de Prins en ik wel naar luxe resorts. (...)

Maar goed, voor de rest hoor je mij niet klagen: ik heb een hele stapel boeken uitgelezen en met een kopje koffie/wijntje/biertje (alnaargelang het tijdstip) en een beetje zonneschijn ben ik volmaakt gelukkig.

Er is 1 ding waar ik maar niet aan kan wennen op een camping: De rijen toiletten. Ik moet gewoon op mijn gemak kunnen uitscheiden, drukken, bruintje de beer uitlaten, een bruine trui breien, kakken, kleien, ontlasten, uit je heup kuchen, uit je rug niezen, of hoe je het ook maar noemen wilt. En dat lukt me meteen niet meer zo gauw als er een andere gast het toiletgebouw betreedt. Ik wil wel hoor, echt, maar het gaat gewoon niet!! Ver-schrik-kelijk. En zo kon het gebeuren dat ik mij halverwege de vakantie behoorlijk onpasselijk voelde en ik verschrikkelijk zure oprispingen kreeg. Heul vies. En de ochtend daarna, joh! Man oh man! Ik liep helemaal leeg. Op het toilet welteverstaan dan he. En wat was ik blij! Ik voelde mij bijna als herboren.

Maar voor de rest was het een zeer hygienische, leuke, aktieve (voor de kinderen), luie (voor Prins en mij) redelijk onbewolkte vakantie. En nu mogen wel volgende week weer aan de slag. Ook goed. Nog een paar weekies vakanite voor de jongens, maar nog mooi even tijd om nieuwe schoolspullen te kopen, en dan is het leven weer helemaal gewoon. En dat heeft ook zijn prettige kanten..!

1 opmerking:

  1. Ik ben benieuwd hoe de toiletganger na jou gereageerd heeft! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen