maandag 30 augustus 2010

Terug naar 'gewoon'.

Vandaag moesten de jonge heren hier weer naar school om de boeken plus het rooster op te halen. En vanavond moest er uiteraard gekaft worden. (morgen ook nog wel.)Een nieuw schooljaar, een nieuw begin.

Jongste zit in een bijna totaal nieuwe klas, dus dat is nog eventjes wennen. Oudste ook, maar die maakt zich helemaal nergens druk over. Heeft nog niet 1 boek gekaft, is heerlijk op stap geweest de hele middag en moest vanavond naar de voetbaltraining. Hoe anders was dat twee jaar terug in de brugklas, toen hij hysterisch en buiten zichzelf liep te stampen door het huis hier, zijn kluissleuteltje al kwijt was toen hij terug kwam (die hij later terug vond in zijn broekzak, nadat hij twee keer heen & weer was gereden naar school) en niet wist waar hij het zoeken moest van gekkigheid. Hij staat ook heel anders in het leven, vergeleken met toen. Schuimt met zijn maatjes zo'n beetje alle dorpsfeesten hier in de buurt af, is zuunig met zijn geld (ja, blijkbaar kan dat tegelijkergtijd), viert feestjes, belt of smst als hij later thuis komt, meldt waar hij heen gaat, vraagt toestemming, en ja, heeft nu en dan een ongelovelijke grote mond, maar kan dat ook weer terug nemen. Hij is zelfs zo relaxed dat ik er soms een beetje jaloers op ben.

En Jongste? Ach, die heeft hier de hele avond door het huis gestuiterd en gekrijsd, maar heeft wel al zijn boeken gekaft, zijn werkschriften, passer, goedriehoek en kleurpotloden in zijn etui. En ook hij gaat nog wel landen. Als je twee, drie weken verder bent, kent hij zijn mentor en nieuwe klasgenoten ietsje beter, en is hij weer wat gewend aan het ritme.

Hoe heerlijk is het om zo jong te zijn...! Maar nog heerlijker is het als je al 'wat ouder' bent, en de wijsheid hebt dat altijd alles wel weer goed komt. Misschien niet op de manier waarop je dat had gedacht, maar het komt (bijna) altijd wel weer op zijn pootjes terecht...

1 opmerking:

  1. Wat mooi die 'groei' van je oudste. Met jongste komt het vast en zeker ook goed.

    BeantwoordenVerwijderen