zondag 10 april 2011

Ja, alles, alles kan een mens gelukkig maken.

De Zuster heeft het zelf gezegd: ik lijd niet aan een voorjaarsmoeheid or what so ever. En ik denk dat dat ze gelijk heeft. En dat terwijl ik het fijner vind als ik zélf gelijk heb. Maar als ik kijk naar hoeveel dingen mij deze week al blij hebben gemaakt, moet ik natuurlijk niet gaan lopen zeuren over een al dan niet ingebeelde voorjaarsmoeheid. Bovendien waren er deze week alleen al zoveel dingen waar ik gewoon ontzettend blij van werd, dat ik me zou moeten schamen als ik zou klagen. Mij hoor je dus niet meer. Bedankt Zuster, voor het weer even met de beide beentjes op de grond zetten. Waar werd ik dan allemaal zo blij van deze week?
Nou.


- Van de mannen hier in huis, die -nadat de kapper ziek werd vorige week- nu éindelijk weer geknipt & geschoren zijn. Heerlijk, die frisse koppies weer.
- Neef D., a.k.a De Neef Van Eef, die, ik toen ik uit van de week de auto stapte, al vanachter het raam hoorde roepen: "Tante Eef! Hállo Tante Eef!" En die, toen de voordeur open ging zei: "Hallo Tante Eef! Koffie? Koekje?" Heerlijk, dat mannetje van twee. Hij krijgt over een week of drie een zusje, ik voorzie al weer een tranendal: zandzakken voor de deur. Tante Eef houdt het waarschijnlijk niet droog.
- De dochter van vriendinnetje A, die studeert aan de kunstacademie in Arnhem, midden in de binnenstad woont en die zo ontzettend op haar plek zit. Heerlijk. Ze moet hard werken, maar maakt de prachtigste dingen. Dat meisje, die ik al ken vanaf dat ze 1 uur oud is. Hoe mooi is dat om te zien!
- Het feit dat ik drie Ritualsproducten scoorde bij de Bijenkorf voor € 15,-. Heerlijk. Douchen is een feestje!
- Prins, die een nieuw overhemd aan heeft, die hem nóg woester aantrekkelijk maakt.
- Winkelen in D.eventer: wat een heerlijke winkeltjes hebben ze daar toch! Bijvoorbeeld Hemelse Hebbedingen, De Hoge Ramen en op de markt vond ik prachtig mexicaans tafelzeil, die ik voor van alles behalve voor de tafel ga gebruiken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over al die prachtige boetiekjes en andere snuffelwinkels in die smalle steegjes. Lunchen bij de Vier Jaargetijden en dineren bij de Turk, heerlijk! (Die laatste had wat vuile ramen en een wat gedateerd interieur, maar heerlijk eten en voor ons een avondvullend programma voor € 25,- p.p: Koopje, toch?) Ik kom te weinig in D.eventer!
- Het weer: Okee, het viel wat in het niet bij wat Piet P. voorspelde, maar al met al toch heerlijke dagen? En morgen weer!
- Het feit dat ik zelf mijn eigen uren kan invullen. Ik wilde woensdag weer gaan werken, maar kreeg bericht dat de pc's op het werk dan even out of order zijn. Ik besloot morgen te gaan, maar hoorde dat het dinsdag iets minder weer wordt. Ik ga dus niet morgen maar dinsdag werken. Wat een vrijheid!
- Dat ik vandaag alweer tien dagen niet heb gerookt! Jeeh!
- Teerbeminde schoonvader die vandaag zijn 70ste verjaardag vierde, en een hightech all-in-one printer kreeg en daar oprecht blij mee was.
- De bloemetjes die overal weer al in de knop schieten.
- Het meisjess-t-shirtje met bloemen-olifant dat ik scoorde bij de H&M voor mijn aanstaande nieuwe nichtje.
- De stofjes die schoonzusje en ik uitzochten voor het wandkleed wat ik ga maken voor op de kamer van dat zelfde nieuwe nichtje.
- Een zomerjas van E.sprit, welliswaar van vorig jaar, maar nu van € 129,95 voor € 25,-.
- Dat ik woon in Het Dorp, waar dan wel niet zoveel gebeurt, maar waar je wel veilig over straat kunt. En de mannen hier in huis dus ook.

EN DAN HEB IK HET NOG MAAR OVER ÉÉN WEEK!

Wow. Daar word zelfs ik even stil van..!

6 opmerkingen:

 1. Goed zo! Vaker naar de zuster luisteren dus ;)

  Op naar volgende week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk al die blije dingen! Dat de komende week maar net zo goed mag zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch? En doe gerust mee hoor, met het tellen van zegeningen, opnoemen waar je vrolijk van wordt, geef het een naam, het is goed om erbij stil te staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke week! En een hoop zegeningen :-) Wat heeft een mens toch veel om gelukkig van te worden, we moeten het alleen even zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi om die opsomming te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zo'n week! Die moeten er vaker zijn. :-)

  BeantwoordenVerwijderen