donderdag 25 juli 2013

Vakaansie

Ik ben nu halverwege mijn vakantie en men, wat geniet ik mij suf. Ik kom helemaal tot stilstand, en dat is nu zelfs al te merken aan mijn kleding; al die wijn/ rosé/aperitiefjes/bier helpt niet erg mee. Maar; ik ga mij er ook niet druk over maken, zeker niet nu ik zo heerlijk in de Zen-modus sta. Mijn werktelefoon staat uit, en ik heb hem ook nog niet aan gehad. Dat komt voor een groot deel ook omdat ik Prins heb verzocht om hem te verstoppen, maar allá. Voor noodgevallen heb ik mijn privé mobiele nummer wel bij mijn teerbeminde collega achter gelaten. En helaas is er wel door hem gebruik van gemaakt: een sterfgeval binnen onze woonvorm. Nu is het bij ons niet zo dat dit schering en inslag is, dus dat bracht wel wat teweeg. Maar ook zonder mijn verdere inzet is alles goed verlopen, en met mijn flexibele vakantieplannen kon ik de begrafenis gewoon bijwonen. Voor de rest: geen enkele wanklank in mijn vakantie tot dusver. Wat een heerlijkheid!


Mijn fiets! Of.. een gedeelte er van dan.. Ik ben in love met dat ding, echt. 

Ik begon mijn vakantie op maandag om 6.30 uur: Ach ja, het duurde blijkbaar iets langer om echt helemaal uit het werkritme en in het vakantieritme te komen. Omdat ik klaarwakker was, besloot ik de tijd nuttig te besteden en maakte een begin met het uitsoppen van de keukenkastjes.  Nou ja. een gedeelte ervan.
Ik word onwaarschijnlijk blij van schone en geordende keukenkastjes. Maar ik word behoorlijk verdrietig van het schoonmaken er van. Pfft. Dus helaas kwam in niet verder dan vier stuks. Maar: wie het kleine niet eert..

Ondertussen bloeide de Clematis tamelijk welig. Tot de voorgaande jaren was hij nog niet tot de top van de paal gekomen, maar nu ging hij er zelfs óver heen! Wauw!

Woensdag vertrok ik -vrij spontaan- met Prins naar Texel. Dat spontane kwam zo: Ik had op vakantieveilingen.nl een hotel kúnnen boeken in IJmuiden. dit wilde ik dus maandagavond doen, maar, helaas, helaas, alles vol. Voor de rest van onze vakantie. Dat moet dus maar aan het eind van het jaar een keertje. Dus heb ik maandagavond een hotelletje op Texel geboekt, voor woensdag. Nou. Dat was me toch heerlijk!

Donderdagavond toog ik met mijn bovenstebeste & liefste nichtje + vriendin naar Enschede, voor het Bölke Open Air. Nou. Ik keek mijn ogen uit. Echt.
Dit zijn mannen. Alledrie. Van eentje kun je het wel zien, vind ik, maar die anderen..? Nou, ik heb genoten, echt. (en ja, we stonden vrijwel vooraan. Groupies die we zijn)

Vrijdag vertrokken we naar het schone Duitse land, om aanwezig te zijn bij een cross-evenement. Nu gaart mijn hartje daar in principe niet sneller van slaan. Maar toen ik de baan aanschouwde, sloeg mijn hart een paar keer over. Mijn kind,mijn Benjamin, mijn Jongste, ging daar namelijk ook rijden.
 Mwah. Had van mij best iets lager gemogen. Maar goed. Het weer was prachtig, we stonden boven op een berg met voldoende wind. Ik heb mij daar prima vermaakt. Met negen kerels kamperen in een rennerskwartier is nu niet mijn eerste ingeving die ik krijg als ik aan vakantie denk, maar ik had een heerlijk weekend. We stonden ver genoeg van de baan om het kabaal niet als storend te ervaren, en met mijn boek op schoot heb ik zo'n beetje eelt op mijn kont gecreëerd. 
En een boek uit gelezen. Heerlijk. Mooi ook om te zien hoe die kerels daar met elkaar om gaan: Ieder heeft zijn eigen rol in het geheel, en omdat ik er normaal ook nooit bij ben, voelde ik geen enkele drang om te gaan lopen opruimen. Alles is op een heel natuurlijke manier gegaan en ik paste daar prima tussen: Geen wijvengezeik van mijn kant, en 'savonds nam ik deel aan het bier&ouwehoer-gedeelte. Ik zou eigenlijk zaterdag terug naar huis, maar omdat het mij zo goed beviel, en ik blijkbaar niemand in de weg zat, heb ik er nog maar een dagje aan vastgeknoopt. Ultiem vakantiegevoel, in de old fashioned way. Samen met Prins in een iglotentje. Wat een genot! :-) En dat is dan nu eens niet cynisch bedoeld.

Vrijdag was Oudste al vertrokken met zijn maatjes, en maandag ging Jongste op vakantie naar een of ander jongerenparadijs. Was ze daar doen wil ik niet eens weten,maar het was dus voor het eerst in jaaaren dat Prins en ik weer Home Alone waren. Wat ráár! Maar stiekem ook wel prettig. Ergens.

Maandag had ik eigenlijk een opruimdag ingepland, maar die is wegens hitte afgelast. Heel niet erg. 

Dinsdag had ik dus eerst een begrafenis, maar iets later dan gepland vertrokken Prins en ik dan toch naar Groningen. Wat een heerlijke stad is dat toch. Ja hoor,ook best wel als de mussen dood van het dak vallen. We winkelden eens wat, we pakten eens een terrasje, we winkelden, terrasje, etc etc. Na ons te hebben opgefrist in het hotel, aten we een hapje in de binnenstad, zaten tot elf uur buiten, zonder zo'n truttig extra vestje, want het was gewoon heerlijk weer! En toen. Ging de lamp uit bij opa en oma. Zelfs de bus duurde ons te lang, dus namen we, heel decadent, een taxi naar het hotel. Alwaar we als een blok in slaap vielen en een gat in de dag sliepen.
Dit is het uitzicht naar de lounge beneden vanaf de gang. Kan iemand mij uitleggen wat de bedoeling/ betekenis is van het gele ster-achtige ding op de vloer? Vanmorgen gingen we even verder met winkelen/terrassen, en nu zijn we dus weer thuis. Oudste is ook al weer gearriveerd en loopt een beetje brakjes en met wat weinig stem rond. Maar hij is er veilig weer. 

En we zijn nog maar op de helft! Wat een heerlijkheid! Wat ist leven toch mooi!

6 opmerkingen:

 1. Klinkt op wat hobbels na enorm prettig. Geniet lekker verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genieten met even Hoofdletter dus, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vakantie om van te genieten dus, vooral zo doorgaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou die ster niet zijn om het donker te breken. Denk de ster weg en het ziet er compleet anders uit.

  Jij hebt genoten. Heerlijk. Zo zou het moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk! Geniet er nog even van! Het weer werkt mee in elk geval hier in Twente.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, onderhand ben je geloof ik wel in vakantiestand, hè :) Klinkt allemaal heerlijk lui, gezellig en vakantieachtig. Ga vooral zo door ;)

  BeantwoordenVerwijderen