maandag 14 maart 2011

Home sweet home 6

Home sweet home is een initiatief van Barbaramama.

Tja. Verbouwen is geen sinecure als je dat nog niet eerder in zo'n grote mate bij de hand hebt gehad. We waren goed voorbereid, dat wel. Ingesteld op aannemers die geen woord zouden houden, banken die niet mee zouden werken, het huis wat in zou storten, keukenboeren die ons een poot uit zouden draaien.. Maar: we hebben ons er goed door heen geslagen. De aannemer, een jonge, joviale en ambitieuze vent, drukte ons op het hart dat hij de klus écht binnen drie weken geklaard zou hebben. Hij wilde het wel vastleggen in de overeenkomst als we er geen vertrouwen in hadden. Naja, dat hadden we wel, maar je hoorde van zulke afschuwelijke verhalen.. De bank was ook aan onze zijde, de keukenboer deed een offer we couldn't refuse en het huis is uiteindelijk niet ingestort, hoera! Eigenlijk was er niets wat ons tegen zat. (behalve dan het pak sneeuw van ongeveer een halve meter die er lag op de beoogde startdatum) De bouw werd drie weken uitgesteld, dat was alles. Of alles.. Prins deed wat hij zelf kon (en dat is best moedig met twee linkerhanden) Ook schoonpapa was vrijwel dagelijks 'op de bouw' te vinden. Prins werd overmoedig na de behaalde resultaten en ging enthousiast aan het hakken, zagen en boren. Hier en daar ietwat té enthousiast hakken, zagen en boren. Zodat hij twee keer in het toilet uit kwam. Maar ach, het toilet wilden we toch een keer aanpakken. Een keer he, die keer is nog steeds niet aangebroken. Zodat we nu dus met een aantal gaten (wel dichtgestopt) op het toilet zitten. Die de overigens verder zeer saaie ruimte wel weer een beetje afwisseling geeft.
Ruim twee jaar verder zijn we nu, maar nog is het toilet niet aangepakt. De gang, overloop en zolderoverloop hadden voorrang. (Die zouden we eigenlijk al doen voor we kwamen wonen hier, maar we besloten de verhuizing drie weken naar voren te halen, en dan dat gedeelte 'een keer' aan te pakken. Hiermee zijn we afgelopen herfstvakantie gestart. Ik hoop het in de meivakantie af te kunnen ronden..)

Ooit had ik het fan-tas-tische idee om het toilet het thema ZEE te geven. Compleet met schelpen, boten en een azuurblauw plafond, en een lamp in de vorm van een wolk. Práchtig vonden we het. Priecies drie weken lang. Toen waren we er wel weer op uit gekeken. Maar ja... Het is nu al een jaar of vier zo.
Nog een paar zaken zijn in het toilet aanwezig die herinneren aan de woelige baren.


Ik moet nog goede ideeën opdoen. Ik zag al een prachtig voorbeeld bij Anki , maar ik vrees dat dit niet helemaal bij ons Prins past. Dus: heeft iemand nog inspiratie-ideeën voor toiletten; ik houd mij aanbevolen!

8 opmerkingen:

 1. Hihihi die gaten....
  Voor ideeën zou ik eens bij een tegelboer gaan kijken. Bij het zien van al die mooie, leuke tegels komt de inspiratie vast vanzelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat schrijf je toch leuk!
  Maar....al 2 jaar aan het verbouwen? Pfff respect!

  Groetjes Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er knotsgezellig uit op jullie wc. Niets meer aan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoho, neenee, het is twee jaar geléden dat we de verbouwing hadden..! Mijn hemel zeg, ik moet er niet aan denken, twee jaar verbouwen..! Pfff...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind de wc zo ook heel leuk! (afgezien van de gaten, kan me voorstellen dat je die vervelend vindt)
  Gekleurde tegeltjes is inderdaad een goeie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het een gezellig poephok! ;-)
  Het onze is sinds onze verbouwing heel volwassen: http://toaske.web-log.nl/toaske/2009/09/before-after.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je nu nog even hebt... wij zijn druk bezig met toilet e.d. Maar of dat nu zo'n spetterende kamer gaat worden... Ik weet het niet... ;-)
  Hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gewoon laten zoals het is en er weer van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen