zaterdag 5 maart 2011

Mooi he, alles..!

Soms he, soms word ik gek van mezelf. Gek van de jongens, gek van Prins. Maar, meestal word ik het allergekst dus van mezelf. Ik drijf mezelf, als ik niet oppas, tot waanzin. Maak me druk om iets wat ik heb gezegd, maar beter niet kon zeggen. Of om iets wat ik had moeten zeggen, maar niet heb gezegd. Of gedaan. Of gelaten. Enzovoort. Vind ik mijn haar stom. Is het huis een puinhoop, en dat komt door mij en door mij alleen. Schrik ik als ik in de spiegel kijk. Loop ik op mijn werk achter met van alles en nog wat; geen mens die daar dan meestal iets van merkt, omdat het meer mijn eigen gevoel is, maar dat maakt op dat moment dan niet uit. Lig ik in de clinch met Oudste cq. Jongste, om de meest futiele onbenulligheden. Erger ik me kapot aan alle troep die ze maken. Kortom: van die stroeve dagen. Die heb je soms. Vallen soms ook tegelijk met de maandelijkse stonde, maar dat zal wel toeval zijn. 

Maar soms he. Soms ben ik gewoon domweg gelukkig. Het is nog steeds de zelfde zooi in huis, maar het kan me gewoon niet schelen. De jongens maken nog steeds even veel zooi, maar dan heb ik meer oog voor hun leuke kanten. Bijvoorbeeld hoe Oudste zich in de voorjaarsvakantie een slag in de rondte werkt om te sparen voor de carnaval én voor een seizoenskaart voor F.eyenoord. Word ik blij van het enthousiasme van Jongste die hij al sinds jaar en dag heeft voor het óóit kopen van een zgn Pitbike. Ben ik geroerd als Oudste spontaan een handje helpt in het huishouden (een heel piepklein handje, máár het is een handje). Ben ik blij met het feit dat ik Prins heb, en val ik helemaal weer in love met hem.

Tot in het diepst van mijn ziel word ik geraakt door dit liedje. Keer op keer. De muziek, de lyrics, het gevoel dat ik er bij krijg, het verleden van Prins en mij, alles. Soms word ik zelfs tot tranen geroerd. En dat is in dit carnavalsweekend op zich best wel eh..verfrissend, dacht ik!

4 opmerkingen:

 1. Wat herkenbaar wat je schrijft, tot aan het piepklein handje qua meehelpen! :)
  Het lied is idd heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi nummer. En herkenbaar. Alles. Mooi he? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat nummer ik word daar zo depri van .....
  Je blog is heel herkenbaar dat gevoel heb ik ook heel vaak.

  BeantwoordenVerwijderen