woensdag 15 juni 2011

Opzij opzij opzij

Vandaag had ik heerlijk een dag vrij, dus sprak ik met Schoonzus af dat ik vanmorgen mijn verse Nichtje zou komen bewonderen. Mijn oude tantes kwamen ook op kraambezoek, dus dan zag ik die ook nog eens, twee vliegen in één klap. Omdat ik vond dat ik ook weer nodig eens naar vriendinnetje A moest, en omdat zij twee koters van twee en vier heeft, had ik bedacht dat het ook wel leuk zou zijn als ik D, a.k.a De Neef Van Eef mee nam. Konden die kids mooi spelen, en had Schoonzus even de handen vrij voor alleen Nicht. 


Ik vond dat ik het allemaal goed had bedacht. Op papier zag het er ook prima uit. Alleen. Ik woon in A. Schoonzus woont in B. Vriendinnetje woont in C. En die drie plaatsen liggen in een keurige driehoek, met ongeveer 25 á 30 km er tussen. En ik had er niet aan gedacht dat het wel aardig zou zijn als ik De Neef Van Eef nog weer even bij de rechtmatige ouders terug zou bezorgen. Dus vandaag reed ik van A naar B, naar C, naar B en tenslotte terug naar A. 


Bovendien was ik een klein bietje vergeten dat je bést wél druk bent met zo'n mannetje. Het is een keurig en lief mannetje, maar hij weet nog niet helemaal dat zand ín de zandbak hoort, dat je op je bíllen van de glijbaan moet gaan, dat die kinder-golfclub niet om mee te timmeren is en dat een buitenlamp niet om op te zitten is. En niet te vergeten dat een open hek niet betekent dat je de Wijde Wereld in kunt trekken, zo snel als je beentjes je kunnen dragen.


Allemaal helemaal niet erg, maar phoe, Tante Eef had wel een beetje het gevoel van opzijopzijopij. (Niet veel meer gewend, hè.. Met pubers die óf op de bank hangen, óf de deur uit zijn..!) En ik had niet gerekend dat er bij vriendinnetje A ook nog een neefje was plus buurjongetje. Zes kinderen met instrumenten is vertederend, maar je zou het geluid ervan moeten kunnen uitzetten.


Om half vijf kreeg ik een bericht van Prins dat hij moest overwerken. Tuurlijk. Hoeft ie zelden, maar alleen als ik op pad ben, lijkt wel.


Niettemin was het zeer gezellig met Neef op de achterbank. (hoewel, de halve weg achterom zitten of in de spiegel kijken, is niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid, natuurlijk) In B. reed ik zo de spits in, en kreeg ik twee keer een sms van twee dames die voor school waren geslaagd, hoera!


Omdat mijn hele planning toch al in de soep was gelopen, en ik nagenoeg langs het huis van één van die twee dames kwam, besloot ik haar maar meteen persoonlijk te feliciteren, samen met Neef.


Kort geweest en toen maar Neef afleveren. Broerlief héél kort gezien en wat nieuwsflitsen uitgewisseld, en toen maar weer in de auto op weg naar huis. Ik bedacht dat ik het niet zou redden om voor sluitingstijd mijn bestelde brood bij de bakker op te halen. Dus Zoonlief ingefluisterd dat hij het zonnetje van mijn leven is en of hij misschien... Ja hoor, mam! (Jeeh!)


Anderhalf uur nadat ik bij vriendinnetje A in C was vertokken, kwam ik via B. weer thuis in C. 


Waar de was nog buiten hing. In de regen. 


Nu maar even bijkomen van mijn vrije dag..!

5 opmerkingen:

 1. Jeetje... ik ben al moe van het lezen alleen. Ik heb een dag gewerkt. Was stukken rustiger ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, druk, druk, druk dus. Maar wel een dag met leuke dingen (behalve die opnieuw natte was dan).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, mooie rondrit is het geworden! *proest*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms is het hebben van een droger uitkomst!

  BeantwoordenVerwijderen