dinsdag 21 juni 2011

Provinciaaltje goes Grote Grote Stad

Gisteren vertrok ik naar Amsterdam. Ik had het helemaal uitgedacht: Ik zou mijn auto parkeren in Klein Provinciestadje, omdat ik anders helemaal niet meer per trein in Het Dorp zou aankomen (Nachttreinen kennen we niet hier). Het begon er al mee dat de parkeergarage vol was (terwijl er een bordje VRIJ voor stond). Dan maar 'buiten' parkeren, maar geen kleingeld. Dus eerst maar chipknip opladen. 


Vervolgens vertelde de aardig dame achter het NS-loket mij dat ik nog niet kon reizen met mijn net verworven OV-chip, die ik met € 50,- had opgewaardeerd. Dit moest ik per mail aanvragen of zoiets. Dát hadden ze mij niet verteld bij de aanschaf; alleen dat ik de kaart moest laten activeren voor de 1e of 2e klasse. Gelukkig schoot de dame mij te hulp door met mijn e-mailadres de kaart te activeren (ik weet het fijne er ook niet van). 


Daar ging ik dan eindelijk. Naar een leuk seminar. Die nogal uitliep. Waarna ik op een drafje naar Amsterdam CS ging. Enigszins in de rats, maar gelukkig haalde ik mijn trein. Ik was echter zo dom om uit te stappen in Hilversum, omdat dit op mijn van te voren uitgeprinte reisschema had staan. (mak schaap als ik ben) Toen ik daar stond en de borden bestudeerde, zag ik dat de trein naar 't Oost'n niet meer ging. Ik herhaal: Niet meer ging. Tot Amersfoort zou ik nog kunnen komen. Daar stond ik dan. O.04 uur 'snachts, wetende dat ik niet thuis ging komen met de trein. Maar, en dat is een enorme sprong vooruit: Ik raakte niet in paniek. En dat was een prettige ervaring. Ik at maar eens een appeltje en wachtte op de trein naar Amersfoort. Iets anders kon ik toch niet doen, daar op dat verlaten station.


In Amersfoort heb ik met een taxichauffeur onderhandeld, en zo kwam ik voor € 50,- minder dan op de teller stond in Klein Provinciestadje. Toch nog een dikke € 110,- lichter, maar: beter dan overnachten op het station, dacht ik zo.


Kortom: Een hele ervaring rijker en een zakje met geld lichter heb ik met plezier aan dit seminar deelgenomen. Veel inspiratie opgedaan voor het sollicitatiegesprek van aanstaande vrijdag. Ik binn gespannt.. 


Mij krijg je niet meer gek vrijdag: Ik heb deze week wel voor hetere vuren gestaan.

4 opmerkingen:

 1. Dat zou ik je niet nadoen, met dat openbaar vervoer. En nog niet eens in paniek! Knap! Succes met je sollicitatiegesprek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heel avontuur dus. Vertel je ook nog iets over hoe het seminar was?
  succes met je gesprek vrijdag. Hopelijk gaat het voor ons beiden lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat de seminar het leuker en beter was dan je terug reis!
  Succes met je sollicitatiegesprek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, je hebt er een heel avontuur aan overgehouden! Wat een seminar al niet kan doen. Enne dat sollicitatiegesprek... appeltje eitje, succes!
  Hartelijks

  BeantwoordenVerwijderen