zondag 21 augustus 2011

Love is in the air.

En nu zit het er dan ook echt op. Het was een bijzondere laatste 'vakantie'dag vandaag. Jongste vertrok vanochtend al zeer vroeg naar een cross, die hebben we dus de hele dag niet gezien. Bij thuiskomst was het douchen, en nu al weer weg met zijn 'vrinden'naar hun keet. Have fun, my boy!


Oudste brachten we eind van de morgen naar zijn vriendinnetje. Hij kent haar van de vakantie van vorig jaar, en ging een paar weken gelden al naar haar toe in de Noordoostpolder. Blijkbaar hadden wij haar kunnen kennen van de vakantie van vorig jaar in Drente. Prins zou zelfs nog met haar hebben gesproken, volgens Oudste. Prins weet van niets, maar dat mag de pret niet drukken. Ineens dook ze (weer) op in het leven van Oudste. Zo gaat dat tegenwoordig, met hyves, twitter en facebook. (Vroeger, ja vreoger was dat heel anders. Dan stuurde je brieven. Of kaarten., Of belde je. Via een telefoon-met-een-draad. En moest je geluk hebben dat degene die je belde, ook gewoon thuis was. Maar goed, das war einmal).


Weken geleden dook meisje B. dus ineens op in de verhalen van Oudste. Hij toog met de trein naar de polder en kwam hoteldebotel weer terug. Tijdens de vakantie, toen we op een marktje in Kroatie waren, meldde Oudste ineens: "Oh nee he. Mam, kijk eens". Hij toonde me een berichtje waarin stond: Het is hier zo mooi. Ik wil graag eens met jou de zonsondergang hier bekijken. Hartstikke lief natuurlijk, en wat een romanticus, dat kind van mij. Helaas had hij dit bericht naar de moeder van een vriendje gestuurd, waarmee hij net gesmst over een ontmoeting met vriendje, die dertig km verder op op vakantie waren. Een momentje door de grond gaan, zeg maar. 


Hij meldde al dat hij een nacht op de camping mocht verblijven. Prima. Maar wel even van te voren bellen met de vader van Meisje B, natuurlijk om wat zaakjes op een rij te zetten. Hij was van harte welkom. Vandaag was het zover. Hij had wel met de trein gewild, maar we hadden afgesproken dat wij hem zouden brengen, en morgen komt hij dan met de trein terug. Wij maakten de rit van 75 minuten net als vorig jaar nogmaals. Wij betraden de camping. Meisje B. zou ons tegemoet lopen. (Het is nogal een grote camping) Wij kwamen al wandelend om een hoekje, en daar kwam ze aan. Ik merkte al een schokje bij Oudste. Meisje B. kwam met uitgestoken hand op ons af en stelde zich voor. Toen draaide zij zich om naar Oudste. Oudste pakte haar vast, sloot zijn ogen, gaf haar een dikke kus en een grote knuffel en het leek héél eventjes of de wereld stil stond en wij daar helemaal niet waren. Ik word er steeds helemaal zacht van binnen van als ik er aan denk. Hoe lief! Oudste is echt tot over zijn oren verliefd, ik vind het leuk om te zien. Aan de andere kant hoop ik ook wel dat dit niet voor eeuwig is, maar dat is van later zorg., Voor nu is het heerlijk om te zien. 


Na even kennis te hebben gemaakt met Vader B, togen wij weer huiswaarts. Onderweg samen een lekker broodje gegeten, heerlijk. Vanmiddag zij we op kraamvisite geweest (of nou ja, kráám.. Het meisje zát al, een bietje laat waren we dit keer) en nu is Jongste dus ook alweer vertrokken.


En wat zullen wij nu eens gaan doen?

3 opmerkingen:

  1. Hihihi geweldig! Mijn nr 2 zit nu met zijn "vakantieliefde" van de camping in Frankrijk in de bioscoop :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh meisje B! Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen. Succes met werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooooooh... wat een lief verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen