zondag 6 november 2011

Back on track

Al meer dan een jaar -ik weet niet eens precies hoe lang-  heb ik de Start to Run lessen op mijn laptop staan. Ik prees Evy aan bij andere potentiële hardlopers. Ik hield de schijn op van een doorgewinterde renner. Daar hoefde ik niet eens zoveel moeite voor te doen. Mensen die dicht bij me staan wisten wel beter.. Nu heb ik een paar jaar geleden wél twee keer een achtste triathlon gedaan; hiervoor moest ik vijf kilometer rennen. Blijkbaar heeft het erg veel indruk gemaakt, want men heeft van mij het beeld van eeuwige sportieveling, blijkbaar. Niets, maar dan ook niets is minder waar. De laatste keer dat ik mee deed aan de triathlon is alweer zes jaar geleden, en de tijd dat ik drie keer per week naar de sportschool ging, ligt ook alweer zeker een jaar achter mij. Ik ben het bewegen bijna ontwend. Bijna zeg ik, want! Zojuist heb ik Les 4 van Evy afgerond, jeeh! Ik merk dat ik me een beetje irriteer dat er zoveel 'wandelen' tussen zit. Twee minuten is best lang! Maar, ik weet ook dat ik het maar langzaam moet opbouwen. Langzaam opbouwen zit mij niet in het bloed. Ik ging bij de eerste keer fietstraining meteen De Berg op hier: tien procent helling, en dan er tegen aan trappen. Toen ik boven was, dacht ik werkelijk dat mijn laatste uur geslagen had. Dus doe ik braaf wat Evy zegt, en ga hooguit een half minuutje eerder rennen, dan zij zegt. Ze vindt het niet erg, geloof ik.
Ik begrijp zelf eigenlijk niet dat ik er zo lang mee heb gewacht; minder moeite om je lichaamsbeweging te krijgen is er bijna niet; je trekt je hardloopschoenen aan en stapt de deur uit. Afgelopen donderdag liep ik zelfs tussen het werk en het eten koken door; het kan makkelijk, het kost je bijna geen tijd. Bovendien loop ik hier binnen een minuut in het bos. Een prachtige omgeving heb ik eigenlijk, en je ziet het 'beter' als je loopt. Bovendien weet ik dat ik me lekkerder voel als mijn conditie goed is. 


Vanmiddag maar een paar uurtjes met Prins doorbrengen: We hebben elkaar behalve vrijdag een paar uurtjes het hele weekend nog niet gezien vanwege bezigheden elders. Vanavond ga ik met een teerbemind vriendinnetje naar Blue October in de Melkweg, jeeh! Life's good!5 opmerkingen:

 1. Wauw gave muziek zeg!!
  Een hele fijne avond!
  En bedankt, ik ga ff youtuben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, ik vind mensen die kunnen rennen zo knap. Ik kan het niet. Houd me maar bij de hometrainer. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooit start to run gedaan, en dan 'echt' bij 'n atletiekvereniging. Op de baan ging 't prima, maar op de weg kreeg ik last van m'n heupen. Ik ga liever 3x per week naar de sportschool.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heee, ik loop ook sinds drie weken. Ook met het schema van Evy. Sjonge wat had ik het zwaar de eerste week....echt een absolute beginner.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toevállig ben ik van de week ook (weer) begonnen met hardlopen. Niet omdat ik het leuk vind maar omdat ik vind dat ik in beweging moet blijven.
  Die Evy spreekt me eigenlijk ook wel aan.... ;)

  BeantwoordenVerwijderen