vrijdag 18 juni 2010

Een man een man.....


Bij ons in 't durp gonsde het een jaar terug van de Dorpenaren die druk doende waren om een keuze te maken: Wel aansluiten op het glasvezelnet, of niet? Prins en ik deden geen moeite om ons er in te verdiepen. Over het algemeen houden wij niet zo heel erg van agressieve reclamecampagnes. En dat was hier toch wel het geval. Je kreeg het gevoel of je achterlijk en gestoord was als je zelfs maar overwoog om GEEN aansluiting te nemen.

Het begon al met grote Billboards overal in het schone Twentse landschap met daarop een heuse meter: Kiest 50% van Het Dorp voor glasvezel? Dan kan het glasvezelnet doorgang vinden! De bevolking hield zijn adem in. Elke dag kwam er een meneer naar de billboards om de meter hoger op te zetten. Want er moest wel bijgehouden worden hoeveel mensen er vandaag weer gezwicht waren. Ik hou d'r niet zo van, mensen. Dit soort omkoperij en dwang und drang zijn niet voor mij weggelegd. Ik ben dan juist geneigd om het NIET te doen.

Om de haverklap werden we om de oren gekletst met glossy folders van gelukkig uitziende mensen die al aangesloten waren en hun doel in het leven blijkbaar behaald hadden. Nog vervelender vond ik het toen er een waarschuwing kwam: Kies NU voor glasvezel, en betaal € 25,- aansluitkosten in plaats van de € 350 (!!!) die u kwijt bent als u op een later tijdstip toch besluit glasvezel te nemen!! Dat was the limit. Dat heeft mij over de drempel geduwd: Bij ons kwam glasvezel er NIET in!! En daarmee basta!

Ondanks de 48% glasvezelliefhebbers van de bevolking van Het Dorp, werd besloten tot het aanleggen van de glasfibertjes in alle straten ven Het Dorp. Die twee procent zou later ook nog wel bijtrekken. Weken, nee, maanden lag heel Het Dorp onder het zand, want overal werd noest en nijver gegraven. Ook bij ons voor de deur, in ons doodlopende straatje met slechts twee woningen. Ik vond het wel gezellig hoor, zo'n dagje van die gespierde kerels voor de deur.

De tijd verstreek, en bezitters van een glasvezelaansluiting waren zonder uitzondering enthousiast. Fijn vond ik dat voor die mensen. WIJ deden daar niet aan mee. Straks zou er een soort van monopoly ontstaan, en dan werden die schappelijke prijzen vast opgekrikt naar exhorbitante prijzen. WIJ zijn niet ontvankelijk voor die reclameterreur! Ha!

Toch waren wij niet geheel tevreden over onze eigen provider. De telefoon functioneerde niet altijd goed, en het internet was behoorlijk traag. Opgewekt verdiepten wij ons in de verschillende mogelijkheden. We wilden wel graag 3 in 1: Internet, telefoon en tv. 1 rekening, 1 provider, lekker overzichtelijk. Toen werd ons langzaam duidelijk dat Het Dorp redelijk vooruitstrevend was geweest met zijn glasfiber, want verschillende providers werden niet ondersteund in dit achtergebleven gebied in het Schone Twente. Wij keken wel een klein beetje op onze neus, zeg. Maar, wij zijn nu eenmaal mensen van principes: Nooit en te nimmer zoude wij zwichten voor het glasvezel en zijn €350,- aansluitkosten!

Maar toen. Viel er op een dag wederom een glossy folder in de bus. Van Glasvezel.

Wordt vervolgd..

(Cliffhanger he...!)

2 opmerkingen:

  1. Spannend... Komt ie wel voor woensdag asjeblieft? Anders moet ik nog een ruime week in spanning zitten...

    BeantwoordenVerwijderen