woensdag 16 juni 2010

Einde Pauze


Zo.

De pauze zit er op. Ik had ook wel kunnen inschatten dat een overgang van de ene naar de andere baan niet helemaal zonder slag of stoot zou gaan. Nu is er verder gelukkig geen stoot aan te pas gekomen, maar ik moest toch wel een soort van gereset worden.

Vorige week had ik voor het eerst het gevoel dat ik niet achter de feiten aanliep op mijn nieuwe werkplek. Deze week is het gelukkig weer als vanouds, en huppel ik weer achterin de rij. Maar dat geeft niet: het wordt een soort van een vertrouwd gevoel. Werken in de zorg is nog steeds leuk, maar ik word soms helemaal iebelig van de papieren rompslomp waar geen eind aan komt. Voorheen dacht ik nog dat er geen einde aan leek te komen, maar nu ben ik er wel uit: Er komt geen eind aan en het is een gegeven waar ik het maar mee moet doen. Meer dan de helft van mijn tijd ben ik bezig achter de pc. En dat vind ik wel jammer. Nog een geluk dat ik zo'n breed georienteerd meisje ben, want ik vind mijn weg wel in het kwaliteitshandboek. Maar de tijd die ik 1 op 1 bezig ben met waarom ik eigenlijk voor de zorg heb gekozen, moet ik goed bewaken. Daar zit ik dus ook bovenop. Net zoals ik de neiging om dan maar een dagje extra te gaan werken met alle macht onderdruk. Want af komt het toch niet. Als je niet oppast ligt een burnout op de loer, en nee, daar heb ik nu even geen tijd en zin voor.

Vandaar dat ik prioriteiten heb gesteld en het loggen er bij in schoot. Maar! Goed nieuws voor allebei mijn lezers! Ik ben Terug!

2 opmerkingen:

  1. Shocking, de helft van de tijd administratie. Dat moet toch anders kunnen Den Haag?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welkom terug :-)!

    Het lijkt me uitermate frustrerend als je zoveel tijd kwijt bent aan administratie terwijl je toch uiteindelijk 'het vak' in bent gegaan voor iets totaal anders. Hoop dat men daar in de toekomst wat op gaat vinden. Moet toch anders kunnen?

    BeantwoordenVerwijderen