woensdag 24 november 2010

Mannen van 15

Het is een wereld van verschil of je acht jaar wordt of vijftien. 24 november is überhaupt niet zo'n handige datum om jarig te zijn als je je nog druk maakt om cadeautjes. Als je al loopt te stuiteren omdat Sint er weer aan komt met zijn pieten, en je ook nog je verjaardag 'moet' vieren met alle spannende zaken die daarbij komen, wordt het je soms misschien wel eens te veel. Alleen al uitzoeken welke afbeelding er op je verjaardagstaart moet, Pokémon of Dragon Ball Z, poe hee, wat een dilemma's.

Maar als je vijftien bent, vind je het 'wel leuk hoor', als je jarig bent, maar niet meer dan dat. Het liefst ging je nog aan het werk 'smiddags en 'savonds naar de voetbaltraining. Maar je realiseert je dat de opa's en oma's, ooms en tantes eigenlijk voor jóu komen en dat het misschien wel leuk zou zijn als jij daar lijfelijk bij bent. Al met al een zeer relaxte verjaardag, waarop je eigenlijk niet zo veel wensen hebt. Ja, een kwarktaart zou wel lekker zijn, maar voor de rest...

Maar mijn hemel, wat ben ik trots op dit kind die na een paar flinke bergen en dalen zijn weg in het leven nu gevonden lijkt te hebben en volledig relaxed in het leven lijkt te staan. Ik vind het niet erg dat hij zucht als ik hem een zoen voor zijn verjaardag geeft, wat daar tegenover staat het korte, blije lachje als hij wordt gefeliciteerd en een kaarsje op zijn brood ziet staan.

Lieve jongen, ik ben ontzettend blij met jou en trots dat ik je moeder ben. Ik wens je een gelukkig, blij en gezond nieuw levensjaar toe!

1 opmerking: