zondag 16 oktober 2011

Foto van een mooie dag

Dit weekend was het er weer eentje. Een weekend om in een lijstje te doen. Heerlijk! Nu ik er over nadenk, de hele wéék was er eentje om in een lijstje te doen. Met hier en daar een klein rafeltje, maar ik zeg maar zo: Zonder wrijving geen glans.
Vrijdag togen Prins en ik naar de bios. All Stars was uit, en die wilden wij wel eens bekijken. Maar zoals vaak bij ons, ging dat niet helemaal zonder slag of stoot. Normaliter rij je er een half uurtje over, van Het Dorp naar Grote Stad. Nu stond er halverwege langs de snelweg een bord met een waarschuwing: Omrijden! Nou, ok, wij zijn de beroerdsten niet. Maar het werd zo'n beetje sightseeing Twente. Leuk hoor, daar niet van, maar niet als een bepaalde aankomsttijd gewenst is. Toen wij hijgend bij de kassa stonden, was de begintijd al geweest. Maar, wat ik normaal niet te harden vind, de reclames, was nu een zegen. Tijd genoeg om ons plekje op te zoeken. De film was goed te doen, ik vind het best een aanrader eigenlijk! En Prins en ik hadden een heerlijke avond samen; de jongens waren beiden met hun eigen dingen bezig; ik moet daar stiekem nog steeds een beetje aan wennen. Dat ik geen oppas meer hoef te vragen, dat is nu wel 'normaal', maar dat ze ook allebei gewoon niet thuis zijn de hele avond, dat is toch wel iets wat ik nog altijd vreemd vind.


Zaterdag werd ik om 11 uur verwacht op het station van Klein Provinciestadje, mijn geboorteplaats. Een kadootje van twee dierbare vriendinnetjes omdat ik de jeugdige leeftijd van 40 had bereikt. Ik ga vrij zelden met de trein. Het komt regelmatig voor dat de treinen die ik hebben moet, niet op elkaar aansluiten. Ik weiger te denken dat dit iets met mij te maken heeft, maar het lijkt er zo langzamerhand op dat de NS en Syntus samenspannen tegen mij. Want. Nadat Prins mij had afgezet bij het station, ik een kaartje kocht bij de immer vriendelijke ticket-automaat en mij naar de overkant van het spoor spoedde om op het juiste perron te gaan staan, werd mijn gang daarnaar toe mij versperd door een versperring. 'Niet betreden' stond er, een beetje streng. Mijn eerste neiging was om er onderdoor te kruipen, maar direct daarna bedacht ik mij dat mijn trein gewoon niet zou komen. Nadere inspectie van de informatieborden vertelde mij dat Mijn Trein Niet Reed. Jaja, er werden wel bussen ingezet, blablabla, maar ik zou nimmer op tijd arriveren in Klein Provinciestadje. Ik belde mijn redder in nood (Prins) en die taxiede mij naar Klein Provinciestadje. Zo kwam alles toch nog goed.


Wat gingen we doen? Eerst winkelen in Klein Provinciestadje (wat ik eigenlijk best leuk vond; ik dacht eerlijk gezegd dat er tegenwoordig niet zo veel te winkelen meer viel, maar dat is me voor de volle honderd procent meegevallen! Ik ben in ieder geval bijzonder blij met de kekke laarzen die ik heb geschoord!) Daarna naar het huis van Vriendinnetje A. om te tutten, en op de fiets naar de Griek, alwaar we heerlijk aten! Toen met de trein naar Arnhem: Jawohl: Symphonica in Rosso, met... Nick en Simon. (Die werden de hele avond hardnekkig Sick en Nimon genoemd) Nu gaat over het algemeen mijn hartje niet heel erg veel harder slaan van Nick en Simon (te jong), maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het een prima avond was. Wát een hoop mensen, mensen. Dat zie je hier in Het Dorp niet! De show was ook helemaal goed; mooi opgezet, en ik heb mij prima vermaakt! 


In de pendelbus zat de stemming er al goed in.


Meiden, jullie lezen dit niet, gheheheh, maar toch hartstikke bedankt, ik vond het heerlijk! Volgende keer maar weer naar échte muziek luisteren.

4 opmerkingen:

 1. Het zit je nooit mee he met die trein ;-) Enne Nick en Simon leuk zeg !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig weekend hè. En leuk, met vriendinnen naar 'n concert. Alleen ......euh, wie van de 3 ben jij? Ik gok op de linker?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat je ook doet als je gezelschap tof is, is dat wat je doet ook tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een meer dan prima uitje dus. Ondanks N&S (om wie ik vreselijk kan lachen met TVOH, maar wie ik ook vreselijk vind zingen...)

  BeantwoordenVerwijderen