zaterdag 1 januari 2011

Goede voornemens?!

2011.. Het is een bijzonder jaartal, dat is wat ik vind. Het is het jaar dat ik veertig word. Véértig! Tjee, ik voel mij altijd nog zo'n meiske. Maar nu ben ik dan een echte mevrouw. Later, als ik groot ben, dat is nu. Ik weet nog dat ik vroeger, back in the eighties, dacht dat het jaar 2000 niet kon bestaan. Het klonk zo onwaarschijnlijk. En nu zijn we al elf jaar verder. Ik verbaas me nog altijd over hoe snel de tijd gaat. Ik weet nog heel goed hoe het was toen ik op de Mavo zat. En nu heb ik kinderen die op die leeftijd zijn! 2011 wordt voor mij een jaar waarop ik op de rem ga staan. Ik vertik het om weer een jaar zo snel voorbij te laten gaan. (Alsof ik de wijsheid in pacht heb om de tijd te remmen, maar goed, een poging is nooit verkeerd.)

Vroeger had ik met Oud & Nieuw altijd zo'n 'nieuw' gevoel. Hetzelfde gevoel als wanneer de school weer begon en ik allemaal nieuwe schriften en een nieuwe agenda had. Die ik natuurlijk allemaal netjes zou houden. Wat nooit lukte. Goede voornemens; ik heb er nooit zo veel aan gedaan, want er komt toch niets van terecht. Ik doe dat nu ook niet. Wel heb ik een paar kleine doeltjes die ik voor ogen heb voor 2011.
- Vaker de naaimachine gebruiken
- Photoshop leren doorgronden
- Een andere baan
- Meer geduld voor de kinderen
- Méér genieten: met een vriendin naar de kroeg, met Prins op 't Witte Paard op stap enzovoort

Deze doelen zijn helemaal niet Smart geformuleerd, maar ik heb het hele jaar om ze te halen, en op zich moet dat allemaal wel kunnen, volgens mij. Ze zijn ook niet heel erg ingewikkeld, denk ik. Ik geloof ook niet dat ik het erg ingeikkeld moet maken, doelen die te ver weg liggen, haal je bijna niet. 2010 was een rustig jaar, met weinig narigheid en weinig hoogtepunten. Op het laatst van het jaar werd mijn moeder nog even in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten. Het ging gelukkig snel over, ze komt wel in de medische molen terecht, maar ze voelt zich verder goed nu: Het zette alles wel weer even in een helder perspectief: Geniet Nú, het kan zo voorbij zijn. En dat is wat ik precies ga doen.

Ik wens jou en de jouwen een gelukkig, gezond en liefdevol jaar toe!

3 opmerkingen:

 1. Ik wens jou een fantastisch 2011 toe! Doeltjes heb ik ook voor mezelf geformuleerd op deze eerste nieuwe dag. Dat 'nieuw gevoel' zoals je beschrijft heb ik nog steeds, ik, 'oude mevrouw' 40+.

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach joh, veertig is het nieuwe dertig! ;-)

  Fijn jaar en geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dus dit jaar begint je leven pas...;)
  Ook voor jou de allerbeste wensen voor 2011 en natuurlijk veel blogplezier ;)

  BeantwoordenVerwijderen