donderdag 13 januari 2011

Verlate Sinterklaas/ Kerst/ Nieuwjaarssurprise

Omdat ik een drukke familie heb (we zijn maar met weinig, maar maken kabaal voor honderd man als we samen zijn), was het afgelopen feestperiode nogal lastig om een datum te prikken waarop we allemaal konden om Sint/Kerst te vieren. Mensen met een baan in de horeca of in de zorg moeten nu eenmaal regelmatig werken in de weekenden en/of feestdagen. Een datum waarop iedereen kon, moest helaas gevonden worden in het nieuwe jaar. Nou ja, goed, alle tijd om de zaakjes op orde te maken dachten we. Iemand van ons vatte het lumineuze plan op om alle stress van het dichten en surprises maken nu eens vóór te zijn en gewoon direct met Kerst 2009 alsvast lootjes te trekken voor 2010. Aldus geschiedde. Maar. Lootjes zijn kleine briefjes, en die kunnen nog wel eens kwijt raken. Er moest een neef van de andere kant van de familie bij aan te pas komen om te zorgen dat iedereen een surprise + gedicht zou krijgen, omdat mijn teerbeminde broer zijn lootje kwijt was.

Maar natuurlijk was er niemand die al vroeg zijn zaakjes op orde had, en moest bijna iedereen, behalve mijn ouders, alles nog op het laatste moment doen. Ik had mijn nichtje van 16 jaar, en dat werd dus een paar héél hooggehakte schoenen. In de hak van één van de schoenen zat een lipgloss in de vorm van een kleurrijke cupcake. Ze kreeg uiteraard nog meer kadootjes, maar hier was ze érg blij mee: zelfs nog vóórdat ze überhaupt wíst dat het lipgloss was riep ze al: "Ooh! Dank je wel!" "Wat is het?" vroeg iemand anders. "Weet ik niet maar het ziet er zo leuk uit!" Hoezo verwende generatie: een lipglossje van € 1,50..!

Mijn teerbeminde nicht A. had mijn lootje getrokken. Zij had een enorm epistel geschreven waarin stond dat ik zo'n fantastisch mens ben (kuch) en dat ze zo veel van mij houdt en dat we meer zusjes/ vriendinnen zijn dan nichtjes. Nou ja, nu had ik een vroege dienst achter de rug, dus dan liggen de emoties allemaal wat dichter aan de oppervlakte, haha! Sterk spul, dat Fischerma'n's Friend!

Als surprise had ze een doos oude foto's op de kop gezet, en deze in een zeer kunstzinnige lijst geplakt. Hoe leuk is dat!? De lijst krijgt een erelijstje op de (bijna-affe-) nieuwe geschilderde overloop!
Hip he? Wel een stofnest, vrees ik, maar dat drukt de pret niet
Er moeten nog wel een miljoen meer foto's van ons zijn.

 Die auto's! Fantastisch toch?
 Met de liefste oma van de wereld in een wat gewaagde positie
 Doodsbang was ik voor Loekie, de (toen nieuwe) poedel van opa en oma
 Met elkaars verjaardagen waren we altijd samen
Sinterklaas vieren in onze zondags outfit!

Lief Niggie; Hartstikke bedankt! X

3 opmerkingen:

  1. Hahaha, wat leuk om al die feesten gewoon later te vieren. Je cadeau is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat een mooi cadeau! Klinkt als een warm nest, die familie van jou!

    BeantwoordenVerwijderen