woensdag 5 januari 2011

Plop!

Sjonge, wat een rommelige maand was december afgelopen jaar. Ik vond er niets aan. Ik heb eigenlijk nooit zoveel 'last' van december, wat je veel mensen hoort zeggen. Maar dit keer dus wel. Een beetje.  Niet leuk. Ik wist de hele maand -op een paar dagen na- van te voren al precies wat ik ging doen. Ook leuke dingen hoor, maar als je agenda zo vol staat, ist niet leuk. Tussen kerst en oud&nieuw werd het gelukkig al wat minder, maar toen ervaarde ik wel druk van het werk. Het werk waar twee collega's pas bevallen zijn, drie bijna gaan bevallen en tussen door er nog een aantal ziek zijn.Waar dus constant behoorlijk gaten in het rooster vallen. De invallers zijn bijna allemaal vertrokken, want nieuwe baan of beginnen met een stage elders, en ik vind het voor elk van hen even fijn, maar mén, wat vervelend als er onverwacht mensen ziek worden. De spoeling wordt wel erg dun zo. Op oudejaarsavond ben ik nog gebeld met de vraag of ik 2 januari kon werken. Ik heb mezelf op de reservelijst laten zetten, maar de volgende dag terug gebeld om me daar van af te laten halen, want ik moest nu eventjes pas op de plaats maken, dacht ik zelf. Gelukkig hadden ze al iemand anders bereid gevonden, dat lucht wel op.  maar het is wel even goed geweest, merk ik nu al. Ik ben deze week alweer twee keer naar de sportschool geweest, dat had ik in december ook bijna helemaal niet meer gedaan.

Het lijkt wel of er iets geplopt is in mijn hoofd; ik heb meer lucht in mijn kop en ik pak makkelijker dingen op. Prettig. Natuurlijk is het in huis nog steeds een zooitje, maar dat is zooi wat in een half uurtje weg is. Geen onoverkomelijke berg meer. Pfieuw. Ik ben bijna als nieuw. Heerlijk!

2 opmerkingen:

  1. Oh, zo herkenbaar. Ik was halverwege december echt helemaal op. Had, voor het eerst in jaren, wel enorm zin in de kerstdagen en oud & nieuw, maar tussendoor lag ik voor pampus op de bank.

    En toch is er ook in mijn hoofd iets geplopt. Want door mijn besluit met kerst kwam er zoveel ruimte dat ik mezelf verbaasd doe staan. Ik ben nog steeds op niveau total loss, maar toch merk ik aan allerlei, soms kleine, dingen dat er ruimte is. En dat geeft me, hoe moe ik ook ben, een fijn gevoel. En een heerlijke start van het nieuwe jaar.

    BeantwoordenVerwijderen