maandag 21 februari 2011

Home sweet home 3

Home sweet home is een initiatief van Barbaramama.

Vandaag de echtelijke sponde.  Ik heb mijn hele leven al op zolder willen slapen, ik weet ook niet waarom. In mijn ouderlijk huis kon dat niet, want er zat wel een vaste trap, maar geen raam in. In ons eerste huis kon je er niet staan, er waren geen ramen en er was geen trap. In mijn tweede huis kon je er ruim staan, er zat een raam in en er was veel ruimte, maar je kon de zolder alleen bereiken door middel van een vlizotrap. In dit huis kon het. Jeeh! Prins vond het goed. Omdat Prins niet van al te uitbundige kleuren in huis houdt, (In mijn vorige huis hadden de muren alle kleuren van de regenboog) vonden we een compromis in deze kleur op de muur: Nachtblauw.
Uit mijn huis namen we de houten vloer mee: Schoonpapa schuurde alle planken, en op een dag zette ik mij aan de klus.

Maar, donders lui wief als ik ben, had ik de beits niet helemaal goed geroerd. Waardoor de vloer een wat rode gloed kreeg. Prins, die het halverwege even overnam, roerde natuurlijk wel goed:
Waarna we maar een nieuw blik openden, niet al te hard roerden, en verder konden. Tja.
De slaapkamer bestaat eigenlijk uit bij elkaar gesjaggerde materialen. Mijn vader maakte een wand/kast van de lambrisering die uit de woonkamer kwam. De deuren stonden nog bij een oom in de werkplaats.
De louvredeurtjes kwamen uit een oud kastje.
Het bed dat ik had gekocht toen ik alleen was, en kreeg een lik verf. Verder is de Master Bedroom niet van een erg hoog Woonbladen-gehalte. Te veel tierlantijtjes. De spaarpot op de tv was bedoeld om te sparen voor de vakantie, een paar jaar geleden al. Ik denk dat er rond de € 50,- in zit, dus dat is dan waarschijnlijk voor als we met pensioen zijn. Opvallend veel kinderkunst op deze kamer. Vaak vader- of moederdag kadootjes.
Oudste vergeet zijn eigen woorden meestal.
Jongste was woedend toen ik zijn
inpakpapier op maat knipte voor dit lijstje.
Familieportret door Jongste, way back: Mama,
Oudste, Jongste, en Dixie de kat.
Mijn 'nachtkastje'.
Soms denk ik er over om de kleuren maar weer te veranderen. Ook al omdat de muren hier en daar wat beschadigd zijn.Maar het is een heidens karwei om dat blauwe er onder te krijgen, om nog maar te zwijgen van de hoogte in de nok en de schuine kanten die dan ook moeten. Pff, ik word al moe als ik er aan denk..

Nachtkastje van Prins: Lekker praktisch
en mij al jaren een doorn in het oog.
De komende zes jaar moet het nog maar even blijven zoals het is: We slapen er prima!


10 opmerkingen:

 1. Mooi kamertje!
  WIj slapen ook op
  zolder maar bij ons is r niet zo
  mooi opgeruimd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou inderdaad dat nachtkastje moet weg!
  Verder een hele leuke kamer.

  Gr.
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellige kamer. Ik wilde vroeger ook altijd op de zolder slapen, maar toen hadden we er geen. Nu hebben we er wel één en nu slapen de kinderen er ;-). Ik vind jouw nachtkastje met boeken erg mooi, leuk idee ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het blauw juist heel erg mooi. Een warme kleur ook. hahaha, dat verhaal over die vloerbeits. Is inmiddels een klassieker neem ik aan?
  Nachtkastje van prins kan echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben ongeveer net zo'n zolder en zijn er nu Wolf's kamer van aan het maken. Ben stiekem een beetje jaloers want ik zou er ook best willen slapen...

  En ach, die mannennachtkastjes... zolang ze maar aan hun kant van het bed staan en wij ze niet hoeven zien.. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk DIT is de reden dat Home sweet home in het leven is geroepen! Wat een ontzettend leuk blogje. Dank je voor deze fijne "Kijk bij de buren"!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het super sfeervol, op het nachtkastje na ... :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke kamer... en ik slaap ook onder een schuin dak. HEERLIJK knus vind ik het.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ziet er heerlijk uit!! Als een heel relaxt slaapplekje.

  En reminds me dat ik nog aan foto's van mijn huisje moet beginnen...

  BeantwoordenVerwijderen