zondag 24 oktober 2010

Crazy Saturday


Zaterdagochtend was ik vroeg uit de veren. Ik wilde gaan pumpen met een vriendinnetje, en dat begint om 9 uur. Vroeg, ja. Maar goed: keerzijde is dan dat je een lekkere lange zaterdag hebt. Ik vind dat altijd wel fijn. Behalve dan bij het opstaan.. Maar goed, eenmaal uit bed wil het wel, als je maar even dóórzet. Prins was er ook al uit: die zou boodschapjes gaan halen. Ik trok mijn sportkleren aan, at twee boterhammen, dronk een kop koffie, poetste mijn tanden, pletste wat water in mijn gezicht, smeerde wat antirimpelcreme, schilderde mijn ogen op en maakte nog even snel gebruik van het toilet. Bij het doortrekken deed ik de bril omhoog, om even wcreiniger rond te sproeien, zoals elke ochtend. Helaas. Daar ging het mis.

Er hangt een wcblokhouder in het toilet. Tenminste.. die híng er, want ik zag hem in slow motion verdwijnen met het spoelwater. Ik wilde hem nog grijpen, maar ik deinsde terug omdat roeren in de wcpot niet mijn grootste hobby is. Ik liep naar Prins en vroeg om raad. Prins aarzelde niet en stroopte zijn mouw op. (Prins heeft onvermoede ranzige trekjes) Hij voelde onder in de pot, maar helaas; de Ambi Pur Spring was verschwunden.. Wij vreesden dat wij nu een groot probleem hadden. Maar goed, het was nog vroeg in de ochtend, en daar wij beiden niet zulke ochtendmensen zijn, struisvogelpolitiekten wij de ernst van de situatie weg. Prins zou om 12 uur vertekken naar een motorcross-happening in België, dus ik overwoog om de deur van het toilet maar op slot te draaien, voordat één van de kinderen er gebruik van zouden gaan maken. Dat zien we morgen dan wel weer..

Even later hoorde ik Prins het toilet nogmaals doortekken. En ik, ik dacht dat hij gewoon even had getest of het water weg wilde lopen. Toen hij terug kwam, meldde hij:"De wc zit echt wel verstopt." Wat had hij nu gedaan? In een onbezonnen moment dacht Prins: Hee, ik zal, vóór de gewone boodschapjes, eerst mijn eigen grote boodschap eens even gaan draaien. Tja, dat moet gebeuren, maar natuurlijk niet op een toilet wat net door je teerbeminde prinses onklaar is gemaakt! Maar, zoals ik al zei: Prins is 'sochtends niet op zijn best, dus dacht hij er verder niet bij na. Het laat zich raden wat er aan de hand was. Prins meldde gelaten dat hij de hele pot er dan wel even af zou draaien en de Spring-geur eigenhandig zou verwijderen. Ondertussen stond vriendinnetje al op de oprit te toeteren. Ik vroeg nog of ik dan maar thuis zou blijven om hem bij te staan. Neuh, dat hoefde niet.

Na een vruchtbaar uurtje sporten kwam ik weer thuis. Prins zat op de bank, dat vond ik een goed teken; het is waarschijnlijk gelukt, dacht ik. Ik liep naar hem toe en vroeg hoe het gegaan was. Prins keek mij met een vies gezicht aan en zei: "Goed hoor!" Ik vroeg waarom hij dan zo vies keek. (En ik herinnerde mij ineens dat hij vroeger, bij de poepluiers van de jongens al bijna over zijn nek ging. En bij het opruimen van de kots van de kat maakte hij altijd vreselijke geluiden. Één keer heeft hij daadwerkelijk naast de kots van de kat, zijn eigen breitje gedeponeerd. Hij kan nu eenmaal slecht tegen vieze luchtjes) Het laat zich raden wat hij onder de toiletpot aantrof. Inderdaad: De Ambi.Pur.Spring, alleen: Die rook naar aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid vérre-van naar Lente. En na de aanblik plus geur van deze Lente plus zijn eigen fecaliën, deed Prins er maar een schepje bij boven op, en dropte zijn vomitus er over heen. Dat zal me een heerlijke melange gegeven hebben, zeg..! En dan is het nog geen half tien zaterdagochtend..!

Ik vind het achteraf gezien niet gek dat hij 'snachts uit België terug kwam en een biertje of zes te veel tot zich had genomen. Wat een start van je weekend...!

2 opmerkingen:

 1. Mmm, niet bepaald fris, maar de verstopping was wel opgelost gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hay Evelien,

  klopt helemaal,ik doe sierlijstjes op de deuren.
  Boven had ik al gedaan :-) dus nu waren de deuren beneden aan de beurt :-)
  Succes met je deuren!
  groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen